Κυριακή 7 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αδιαφόρησαν οι Αμμοχωστιανοί-Δεν πήγαν να ψηφίσουν για δήμαρχο επτά στους δέκα

  25/08/2019 18:21
Αδιαφόρησαν οι Αμμοχωστιανοί-Δεν πήγαν να ψηφίσουν για δήμαρχο επτά στους δέκα

Αδιαφόρησαν οι Αμμοχωστιανοί-Δεν πήγαν να ψηφίσουν για δήμαρχο επτά στους δέκα

  25/08/2019 18:21
Αδιαφορία για τις αναπληρωματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για ανάδειξη νέου δημάρχου Αμμοχώστου επέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών της πόλης, καθώς παρά το γεγονός ότι οι πέντε υποψήφιοι πραγματοποίησαν δυναμική προεκλογική εκστρατεία και ανέδειξαν την κρισιμότητα των εκλογών, επτά στους δέκα ψηφοφόρους δεν πήγαν σε ένα από τα 44 εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
 
Συγκεκριμένα, δικαίωμα ψήφου είχαν 31,589 δημότες Αμμοχώστου, με την προσέλευση να ανέρχεται ωστόσο μόλις στο 30,36% και να ψηφίζουν συνολικά 9.587 άτομα. Μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι, οπόταν και η ψηφοφορία διακόπηκε για μια ώρα, η προσέλευση είχε ανέλθει στο 15,9% (5.023 άτομα). Σημειώνεται ότι στις δημοτικές εκλογές του 2016 η προσέλευση των ψηφοφόρων, για τον Δήμο Αμμοχώστου, ανήλθε στο 39,98%.
 
Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών αναμένεται να γίνει γνωστό γύρω στο οκτώ το βράδυ, ενώ η ανακήρυξη του νέου δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.
 
Υποψήφιοι κατά τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση ήταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σίμος Ιωάννου, που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Κάρουλλας, που υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, και οι επίσης ανεξάρτητοι υποψήφιοι Ανδρέας Λόρδος και Γεώργιος Σταυρή.
 
 
Τα μηνύματα των υποψηφίων
Ασκώντας το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα οι πέντε υποψήφιοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς το εκλογικό σώμα.
 
*«Πρέπει να ψηφίσουμε για να δείξουμε ότι οι Αμμοχωστιανοί είναι ενωμένοι», δήλωσε ο υποψήφιος Σίμος Ιωάννου, προσθέτοντας ότι «τυχόν εποικισμός της πόλης θα είναι και το τέλος του Κυπριακού».
 
Ο κ. Ιωάννου άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Πάνω Πολεμιδιών, Κέντρο ΙΗ, και όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, «σήμερα ψηφίζει η Αμμόχωστος και πάνω από όλα πρέπει να ψηφίσουμε για να δείξουμε ότι οι Αμμοχωστιανοί είναι ενωμένοι».
 
«Πρέπει να σταματήσουμε τα άνομα σχέδια, τα οποία τεκταίνονται τον τελευταίο καιρό για εποικισμό της πόλης, να σταματήσουμε τη διχοτόμηση της Κύπρου, γιατί ο εποικισμός της Αμμοχώστου θα είναι το τέλος του Κυπριακού προβλήματος», συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε επίσης τη σιγουριά του πως, μετά την εκλογή νέου Δημάρχου, όλοι οι Αμμοχωστιανοί θα είναι μαζί «για να μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη στην Ε.Ε., στα Η.Ε. και εντός Κύπρου, για αποφύγουμε αυτό που οι Τούρκοι, εδώ και 45 χρόνια, προετοιμάζουν και θέλουν να γίνει».
 
Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε πως χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες και από τη δική μας πλευρά, «από την Κυβέρνηση, από τα κόμματα, για να δείξουμε ότι πραγματικά θέλουμε τη λύση, θέλουμε την επιστροφή στην Αμμόχωστο».
 
*«Η Αμμόχωστος μας ακολουθεί και πάντα σ’ αυτήν θα επιστρέφουμε», ανέφερε ο Νίκος Κάρουλλας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
 
Σε δηλώσεις στο Γυμνάσιο Φανερωμένης στη Λάρνακα, ο κ. Κάρουλλας ανέφερε ότι «σήμερα είναι η μέρα της Αμμοχώστου, της πόλης της καρδιάς μας.  Αυτές τις εβδομάδες έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να θυμηθούμε ξανά την πραγματική μας ταυτότητα, την ταυτότητα του Αμμοχωστιανού, της πόλης, της επαρχίας, να μιλήσουμε για τις γειτονιές μας και να θυμίσουμε στους πιο νέους ότι είμαστε 45 χρόνια σε αναμονή».
 
«Οι Αμμοχωστιανοί», συνέχισε «είναι διάσπαρτοι παντού, όμως η πόλη μας ακολουθεί και πάντα στην Αμμόχωστο θα επιστρέφουμε», τόνισε.
 
*«Σήμερα είναι η ημέρα που οι Αμμοχωστιανοί θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης», δήλωσε ο υποψήφιος Λίνος Παπαγιάννης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την κατεχόμενη γη μας.
 
Σε δηλώσεις του κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι «θεωρώ ότι το δικό μας μήνυμα έχει γίνει ξεκάθαρο και ελπίζω να μπορούμε να αποδείξουμε και μετά το τέλος της ημέρας ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την κατεχόμενή μας γη».
 
Η κοινωνία των Αμμοχωστιανών καλείται σήμερα να επιλέξει τον δικό της αγωνιστή της επιστροφής στην πόλη, στις περιουσίες και στις ζωές μας», δήλωσε ο Ανδρέας Λόρδος
 
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας η κοινωνία των Αμμοχωστιανών καλείται να επιλέξει τον δικό της αγωνιστή της επιστροφής στην πόλη, «στις περιουσίες και στις ζωές μας».
 
Ανέφερε ότι ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να συνθέσει και να φέρει μαζί τον κόσμο της Αμμοχώστου σε ενότητα και πρόσθεσε πως «αυτό το πράγμα επιτυγχάνεται με την σύνθεση της λογικής προσέγγισης της αριστεράς μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία της δεξιάς, σε ένα αγωνιστικό Σώμα το οποίο θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα τραπέζι στον ΟΗΕ το οποίο άλλοι έστρωσαν και άλλοι έκατσαν».
 
Ο κ. Λόρδος είπε ακόμη ότι θα πρέπει ο νέος δήμαρχος να κατέχει τις απαραίτητες νομικές και τεχνικές γνώσεις για να διεξάγει τον αγώνα.
 
Ο κ. Λόρδος επικαλέστηκε το ρητό του πρώην Κινέζου ηγέτη Ντενγκ Σιάο Πινγκ, λέγοντας ότι «δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι άσπρη ή μαύρη, φτάνει να μπορεί να πιάνει τα ποντίκια».
 
«Η κοινωνία απαρτίζεται από ανθρώπους δυνατούς και από ανθρώπους αδύνατους», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι καθήκον των δυνατών που μπορούν να ψηφίσουν να στηρίξουν τους αδύνατους που δεν μπορούν». Ο κ. Λόρδος εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι Αμμοχωστιανοί που έχουν δείξει το αγωνιστικό τους φρόνημα σε πάρα πολλά πεδία δράσης, «θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».

*«Έκκληση προς όλους τους νόμιμους κατοίκους της Αμμοχώστου να προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν τον Δήμαρχο της κατεχόμενης επαρχίας, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Σταυρή.
 
«Καλώ όλους τους νόμιμους κάτοικους της Αμμοχώστου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν όποιον προτιμούν για το αξίωμα του Δημάρχου Αμμοχώστου», δήλωσε ο κ. Σταυρή εξερχόμενος του Δημαρχείου Αγλαντζιάς, όπου και ψήφισε.
 
Πρόσθεσε ότι στον αγώνα για επιστροφή «κανείς δεν περισσεύει, είμαστε όλοι μαζί, πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για αυτά που έρχονται».
 
Καταλήγοντας, ο Γιώργος Σταυρή, ευχήθηκε την επιστροφή στην Αμμόχωστο σε συνθήκες νομιμότητας, οικονομικής βιωσιμότητας και ασφάλειας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας