Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Προσφορά 50 χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΑ από την Ολλανδική κυβέρνηση

  06/09/2018 15:19
Προσφορά 50 χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΑ από την Ολλανδική κυβέρνηση

Προσφορά 50 χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΑ από την Ολλανδική κυβέρνηση

  06/09/2018 15:19
Ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών Στεφ Μπλοκ επισκέφθηκε το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της χώρας στην Κύπρο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

Με την ευκαιρία, ο κ. Μπλοκ παρουσίασε στη ΔΕΑ  την εισφορά ύψους €50.000 της Κυβέρνησής του. Η Επιτροπή εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες για τη συνεχή γενναιόδωρη στήριξη εκ μέρους της Ολλανδίας. Η δωρεά αυτή, φέρνει την Ολλανδική οικονομική βοήθεια στη ΔΕΑ σε συνολικά €672.000 ευρώ τα τελευταία 12 χρόνια. Η Ολλανδία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος χορηγός της ΔΕΑ, ως μονάδα.
 
2

Όπως αναφέρεται, αυτή η συμβολή στο έργο της ΔΕΑ για την εκταφή, τον ταυτοποίηση και την επιστροφή λειψάνων αγνοουμένων στην Κύπρο θα υποστηρίξει τον στόχο της Επιτροπής ώστε να εντοπίσει και να επιστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερα λείψανα αγνοουμένων και να τερματίσει την αβεβαιότητα που πλήττει τόσες πολλές οικογένειες για τόσα πολλά χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 890 αγνοούμενοι και από τις δύο κοινότητες και έχουν επιστραφεί στις οικογένειές τους για αξιοπρεπή ταφή.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΑ βασίζεται στη στήριξη χορηγών για την επιτέλεση του έργου της.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας