Σφοδρή επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο: Έτοιμος να ξεπουλήσει ένα μέρος της Κύπρου

Σφοδρή επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου σε ό,τι αφορά τις θέσεις στο Κυπριακό εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αποδίδοντας μάλιστα στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας ετοιμότητα με τη μεγαλύτερη ευκολία να ξεπουλήσει ένα μέρος της Κύπρου.
 
Ο Άντρος Κυπριανού σχολίαζε χθεσινή τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου για λύση δυο κρατών, με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας να διευκρινίζει σε σημερινές του δηλώσεις πως αυτό που εννοούσε ήταν η λύση δύο κρατών εντός μιας πιθανής Ομοσπονδίας.  
 
Ταυτόχρονα, στις σημερινές του δηλώσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ξεκαθάρισε πως δική του προσωπική θέση όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, είναι το ενιαίο κράτος. Όπως είπε περαιτέρω, σε περίπτωση που δεν υπάρξει μια καλή λύση του Κυπριακού, τότε η μη λύση είναι μια καλή λύση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχιεπίσκοπος: Δεν είπα ότι προτιμώ δύο κράτη
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε ως πολύ επικίνδυνες τις δηλώσεις του Προκαθήμενου της Εκκλησίας, υποστηρίζοντας πως είναι έτοιμος με τη μεγαλύτερη ευκολία να ξεπουλήσει ένα μέρος της Κύπρου.
 
«Το χειρότερο απ’ όλα», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, «είναι ότι παρουσιάζεται ως περισσότερο πατριώτης απ’ εμάς και είναι έτοιμος με τη μεγαλύτερη ευκολία να ξεπουλήσει ένα μέρος της Κύπρου σε κάποιους άλλους», ενώ απευθυνόμενος στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, τα κάλεσε να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους έναντι αυτών των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου.
 
Ο Άντρος Κυπριανού ισχυρίστηκε παράλληλα πως δεν είναι το μόνο θέμα στο οποίο σιωπούν, για να προσθέσει πως υπάρχουν και άλλα ζητήματα.
 
«Το ΕΛΑΜ», είπε, «δήλωσε ότι δυο επιτελεία τους προσέγγισαν και διεκδίκησαν να έχουν μαζί τους προεκλογική συνεργασία για χάριν της εξουσίας. Ο Σταύρος Μαλάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε για αστείο να κάνει κάτι τέτοιο και ο κ. Λιλλήκας είπε ότι δεν είναι το δικό του επιτελείο.
 
Απομένουν δυο επιτελεία, του κ. Αναστασιάδη και του κ. Παπαδόπουλου. Δεν τους έχουμε ακούσει να τοποθετούνται, παρόλο που προκλήθηκαν από τον κ. Χρίστου, λέγοντάς τους ότι είναι δειλοί και δεν τοποθετούνται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.
 
Υπογράμμισε ακόμη πως κάτι άλλο που υπάρχει μπροστά από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, είναι να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε εκείνο το οποίο έχει αναφέρει ο Μαρίνος Σιζόπουλος, εάν δηλαδή αποδέχεται τη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία ως το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.
 
«Είναι εύκολο να λέει πως είναι πολύ καλά γνωστή η θέση του. Αφού είναι γνωστή γιατί δεν τη λέει; Έχει σημασία το ποιο θα είναι το όνομα», επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, σημειώνοντας πως χρειάζεται πρώτα να πούμε το όνομα και μετά να δώσουμε το σωστό περιεχόμενο, όπως το θέλουμε ο καθένας από εμάς.
 
«Για αυτό η έκκλησή μου είναι να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Ο κυπριακός λαός ενόψει των εκλογών θέλει καθαρές κουβέντες για να ξέρει τί πραγματικά ψηφίζει», κατέληξε.
 
Πυρά κατά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, καθώς και όλων όσοι εναντιώνονται στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία εξαπέλυσε και ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς.
 
 

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»