Ανάγκη για αυτοκριτική βλέπει η Αννίτα-«Να λάβουμε τα μηνύματα των καιρών»

Τη δική της παρέμβαση, λίγο πριν τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, έκανε η Πρόεδρος της Βουλής και αντιπρόεδρος της παράταξης Αννίτα Δημητρίου, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυτοκριτική. Υπέδειξε, δε, πως πρέπει να λάβουν τα μηνύματα των καιρών και της κοινωνίας.

Σε ανάρτησή της, η κ. Δημητρίου σημείωσε πως «ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι ένα ιστορικό κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Παρά τα χτυπήματα, δεν λυγίζει με ένα μή επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα».

«Η ενότητα στην οικογένεια του ΔΗΣΥ επιβάλλεται να διασφαλιστεί. Κρατώντας τα πολλά θετικά της 10ετούς συμβολής του ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση του τόπου υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χρειάζεται όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να λάβουμε τα μηνύματα των καιρών και της κοινωνίας και να ανασυντάξουμε την ιστορική μας παράταξη για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται», τόνισε. Κατέληξε την ανάρτησή της γράφοντας «ενωμένοι. Ισχυροί. Για το Αύριο».

Σημειώνεται ότι η κ. Δημητρίου είχε δηλώσει την Κυριακή ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα διεκδικήσει κάποιο αξίωμα, ωστόσο οι πληροφορίες δεν αποκλείουν να διεκδικήσει τελικά την προεδρία του κόμματος.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, πάντως, τοποθετήθηκε και ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος σε επιστολή του στον Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε πως «δεν με βρίσκει σύμφωνο η σπουδή να συγκληθεί έκτακτη παγκύπρια εκλογική συνέλευση για τις 11 Μαρτίου 2023 χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως συζήτηση ή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Επέτρεψε μου να πω ότι αυτό είναι πρωτάκουστο. Αλλωστε εάν ισχύσει η απόφαση σας – που σημειωτέον δεν έτυχε της έγκρισης του οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου – αυτό σημαίνει ότι εντός 72 ωρών από σήμερα θα πρέπει να κατατεθούν υποψηφιότητες». Στην ουσία ο κ. Νουρής αμφισβητεί την ορθότητα της επίσπευσης των διαδικασιών στο κόμμα, θέση που φαίνεται να υιοθετούν κι άλλα στελέχη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επιθεωρεί τις εκκρεμότητες για τη λειτουργία των ΕΟΑ ο Ιωάννου-«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»
Προκαλεί σε τηλεοπτικό debate για το μεταναστευτικό τον Χρίστου ο Παπαδόπουλος
Στις Βρυξέλλες για το κράτος δικαίου ο υπουργός Εξωτερικών
Τορπιλίζει την προσπάθεια και κάνει τον Κινέζο-Πώς διαχειρίζεται την κριτική από το εσωτερικό ο Τατάρ
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν