Σταθερή η βρετανική υποστήριξη σε λύση ΔΔΟ στην Κύπρο

Η θέση της βρετανικής Κυβέρνησης υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό που θα βασίζεται σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μελών του Foreign Press Association στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης κατά πόσο η βρετανική θέση παραμένει σταθερή υπό τις παροτρύνσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη για στήριξη «λύσης δύο κρατών». Ο Ερσίν Τατάρ ζήτησε τη βρετανική στήριξη επ’ αυτού μέσω συνεντεύξεων που δημοσιεύθηκαν στο βρετανικό Τύπο τις προηγούμενες ημέρες.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση μας, (δηλαδή ότι) συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε μια λύση σύμφωνη προς τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, που θα βασίζεται στο μοντέλο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», απάντησε η εκπρόσωπος.

Σε συμπληρωματικό ερώτημα για την προτροπή του κ. Τατάρ να εγκαινιαστούν απευθείας πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και κατεχόμενων, η αξιωματούχος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου επίσης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της θέσης μας».

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το κατά πόσο το Λονδίνο θεωρεί δικαιολογημένη τη ματαίωση από την πλευρά της Τουρκίας των διαπραγματεύσεων με Σουηδία και Φινλανδία για ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, η εκπρόσωπος απέφυγε να καταφερθεί εναντίον της Άγκυρας για τα προσκόμματα που εγείρει, αλλά σημείωσε: «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το να γίνουν η Σουηδία και η Φινλανδία μέλη του ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι αυτό θα έκανε τη Συμμαχία πιο ισχυρή και εργαζόμαστε με τους συμμάχους επ’ αυτού».

 

 

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική