Λ. Φουρλάς: Εφιαλτικοί οι αριθμοί αιτητών πολιτικού ασύλου για την Κύπρο

Την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Κύπρος λόγω του μεταναστευτικού περιέγραψε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς σε παρέμβασή του στο Συνέδριο των Επικεφαλής των αποστολών χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αυστρία.

Στην παρουσία του Καγκελάριου της Αυστρίας,  Karl Nehammer, ο κ. Φουρλάς υπέδειξε προς τους Σύνεδρους ότι μιλάμε για μετανάστευση όμως δεν έγινε εκτενής αναφορά για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Μεσόγειο και επικαλέστηκε τις αναφορές του Επικεφαλής της κυβέρνησης της Αυστρίας για να δώσει το μέγεθος της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο.

«Όπως είπε ο Καγκελάριος, η Αυστρία έχει δέκα εκατομμύρια πληθυσμό και εκατό χιλιάδες αιτητές πολιτικού ασύλου.  Στην Κύπρο είμαστε ένα εκατομμύριο και έχουμε πέραν των 65 χιλιάδων αιτητών πολιτικού ασύλου.  Δηλαδή το 6,5% του πληθυσμού μας είναι αιτητές πολικού ασύλου».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε ο κ. Φουρλάς, έχει παραχωρήσει ως βοήθεια 177 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των δομών για την υποδοχή αυτών των ανθρώπων και την ίδια ώρα ο Κύπριος φορολογούμενος άλλα 188 εκατομμύρια για να μπορούμε ως χώρα να τους υποδεχθούμε.

«Καθημερινά φθάνουν από τις κατεχόμενες περιοχές περίπου τριακόσιοι άνθρωποι προερχόμενοι κυρίως από την Αφρική, οι οποίοι με αεροπλάνα μεταφέρονται από την Κωνσταντινούπολη στα κατεχόμενα και από κει μέσω της νεκρής ζώνης, στις περιοχές υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Απευθυνόμενος στους Σύνεδρους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας ουσιαστική βοήθεια προς την Κύπρο.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι εφιαλτικοί για την πατρίδα μου, ένα μικρό κράτος είναι αδύνατον να διαχειριστεί αυτό το μέγεθος των μεταναστευτικών ροών, δεν μπορούμε να τους διαχειριστούμε».

Στο Συνέδριο τέθηκε και το θέμα της ένταξης νέων χωρών στη Ζώνη Σένγκεν με τον κ. Φουρλά να εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του προς τους Ευρωβουλευτές από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, λέγοντας ότι όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση υπόσχεται κάτι οφείλει να το πραγματοποιεί.

 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών