Καταψηφίζουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό και οι Οικολόγοι

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023 ανακοίνωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, μετά από απόφαση της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος την Τρίτη.  

"Οι πολιτικές της κυβέρνησης εξακολουθούν να μην μας βρίσκουν σύμφωνους. Και εφόσον οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό τότε είναι αναπόφευκτό ότι τον καταψηφίζουμε", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, η κυβέρνηση Αναστασιάδη "ευθύνεται για την έλλειψη δομών πάταξης του ξεπλύματος παράνομου χρήματος, την εξόφθαλμη ανοχή (και προώθηση) της διαφθοράς και διαπλοκής και γενικότερα την προώθηση των συμφερόντων των ημετέρων", την ώρα που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού "βασανίζεται να φέρει βόλτα στο τέλος του μήνα".

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "τασσόμαστε κάθετα ενάντια στους μεθοδευμένους σχεδιασμούς για καταστροφή της Χερσονήσου Ακάμα μέσω των δρομολογούμενων παρεμβάσεων στην περιοχή, την κατά παρέκκλιση αδειοδότηση κατασκευής μεγάλων αναπτυξιακών έργων και οδικού δικτύου εις βάρος του περιβάλλοντος, τη μη εφαρμογή των Σχεδίων Βιώσιμης Αειφόρου Κινητικότητας ΣΒΑΚ και την απουσία αποτελεσματικού συστήματος δημόσιων μεταφορών", αναφέρουν, προσθέτοντας ότι χρόνο με χρόνο υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον και το κοινωνικό κράτος.

Σημειώνουν, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις "στερούνται ουσίας, χαραμίζοντας τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται για πραγματικές αλλαγές στη χώρα μας, με την εισαγωγή αποτελεσματικής και ψηφιακής διακυβέρνησης", ενώ τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια κατατίθενται ημιτελή και με πολλά κενά και έχουν ετοιμαστεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών μέσω δημόσιων διαβουλεύσεων, προσθέτουν.

"Θετικό είναι το γεγονός πως αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Μιας κυβέρνησης βυθισμένης στη διαφθορά. Μιας κυβέρνησης που αποχωρεί αφήνοντας βαθύτατη αντιοικολογική σφραγίδα στον τόπο μας", καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας