Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Καταψηφίζουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό και οι Οικολόγοι

  08/12/2022 14:21
Καταψηφίζουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό και οι Οικολόγοι

Καταψηφίζουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό και οι Οικολόγοι

  08/12/2022 14:21

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023 ανακοίνωσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, μετά από απόφαση της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος την Τρίτη.  

"Οι πολιτικές της κυβέρνησης εξακολουθούν να μην μας βρίσκουν σύμφωνους. Και εφόσον οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό τότε είναι αναπόφευκτό ότι τον καταψηφίζουμε", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, η κυβέρνηση Αναστασιάδη "ευθύνεται για την έλλειψη δομών πάταξης του ξεπλύματος παράνομου χρήματος, την εξόφθαλμη ανοχή (και προώθηση) της διαφθοράς και διαπλοκής και γενικότερα την προώθηση των συμφερόντων των ημετέρων", την ώρα που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού "βασανίζεται να φέρει βόλτα στο τέλος του μήνα".

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "τασσόμαστε κάθετα ενάντια στους μεθοδευμένους σχεδιασμούς για καταστροφή της Χερσονήσου Ακάμα μέσω των δρομολογούμενων παρεμβάσεων στην περιοχή, την κατά παρέκκλιση αδειοδότηση κατασκευής μεγάλων αναπτυξιακών έργων και οδικού δικτύου εις βάρος του περιβάλλοντος, τη μη εφαρμογή των Σχεδίων Βιώσιμης Αειφόρου Κινητικότητας ΣΒΑΚ και την απουσία αποτελεσματικού συστήματος δημόσιων μεταφορών", αναφέρουν, προσθέτοντας ότι χρόνο με χρόνο υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο το περιβάλλον και το κοινωνικό κράτος.

Σημειώνουν, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις "στερούνται ουσίας, χαραμίζοντας τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται για πραγματικές αλλαγές στη χώρα μας, με την εισαγωγή αποτελεσματικής και ψηφιακής διακυβέρνησης", ενώ τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια κατατίθενται ημιτελή και με πολλά κενά και έχουν ετοιμαστεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών μέσω δημόσιων διαβουλεύσεων, προσθέτουν.

"Θετικό είναι το γεγονός πως αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Μιας κυβέρνησης βυθισμένης στη διαφθορά. Μιας κυβέρνησης που αποχωρεί αφήνοντας βαθύτατη αντιοικολογική σφραγίδα στον τόπο μας", καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας