Σάββατο 4 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Φ. Τσιρίδου: Για θέματα οικονομίας, δικαιοσύνης, εργασίας και μεταφορών μίλησε στη Βουλή

  07/12/2022 18:02
Φ. Τσιρίδου: Για θέματα οικονομίας, δικαιοσύνης, εργασίας και μεταφορών μίλησε στη Βουλή

Φ. Τσιρίδου: Για θέματα οικονομίας, δικαιοσύνης, εργασίας και μεταφορών μίλησε στη Βουλή

  07/12/2022 18:02

Για θέματα δικαιοσύνης, εργασίας και μεταφορών μίλησε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου, σημειώνοντας ότι «ο προϋπολογισμός είναι το σύνολο της κοινωνικής μας πολιτικής» και ότι το σχέδιο «Κύπρος-το Αύριο» και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προβλέπουν άντληση €4,4 δισ. για την περίοδο 2021-2027.

Στον τομέα των οικονομικών, η κ. Τσιρίδου είπε ότι η οικονομία έχει ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλή ανεργία, δημοσιονομικά ισορροπημένη και δημόσιο χρέος κάτω από το 90% του ΑΕΠ, ενώ ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των πρωτογενών δαπανών ύψους 0,5 δισ. Στον τομέα της δικαιοσύνης, πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός παρουσιάζει μεγάλη αύξηση στα €388,5 εκ. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, με την αναδιοργάνωση της ανώτατης βαθμίδας της δικαιοσύνης, την ίδρυση δύο νέων ειδικών δικαστηρίων και τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου και την προώθηση της διαφάνειας, με την ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφάνειας.

Στον τομέα της εργασίας, η Βουλευτής του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 6,5%, στα €621 εκ. Σταχυολογώντας τα επιτεύγματα για το 2022 σε αυτό τον τομέα, μίλησε για τη θεσμοθέτηση του εθνικού κατώτατου μισθού, την πληρωμένη γονική άδεια, την επέκταση της άδειας μητρότητας για 2ο και 3ο παιδί και την άδεια πατρότητας. Στον τομέα των Μεταφορών και Συγκοινωνιών, είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 82,3%, ενώ ανέφερε ότι το Υπουργείο ανέλαβε την υλοποίηση έργων αξίας €1,78 δισ. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αύξηση στις αερομεταφορές, με 9,1 εκ. επιβάτες το 2022, ενώ είπε ότι αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης μέχρι το 2027 κατά 52%. Σημείωσε ότι η κυπριακή ναυτιλία, βρίσκεται στην 3η θέση πανευρωπαϊκά.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας