Γ. Κουκουμάς: Ομοφοβία είναι και η δομική άρνηση του κράτους να εφαρμόζει νόμους ρητορική μίσους

"Ομοφοβία δεν είναι μόνο ο ρατσιστικός τοξικός λόγος των σεσημασμένων νεάντερνταλ", είναι και η δομική άρνηση του κράτους και της κυβέρνησης να εφαρμόζουν τους νόμους για τη ρητορική μίσους και να διορθώσουν τους νόμους, που συντηρούν διακρίσεις, είπε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη 2η μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ο Γιώργος Κουκουμάς, Βουλευτής του ΑΚΕΛ.  

Ο κ. Κουκουμάς δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της χώρας υποχώρησαν κατά 5%, ενώ τα επιχειρηματικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7%, αναφέροντας ότι τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε δισεκατομμύρια ευρώ και φανερώνουν μια τεκτονική μετατόπιση πλούτου που συντελέστηκε στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία από τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας προς τα ανώτερα. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα σε αυτούς τους αριθμούς περικλείεται η πραγματικότητα που ζει η πλειοψηφία της κοινωνίας, η ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που αναγκάζονται πλέον να κόβουν έξοδα από παντού για να βγει ο μήνας, που φοβούνται κυριολεκτικά να ανοίξουν το λογαριασμό του ρεύματος, που δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να πληρώσουν τις δόσεις στην τράπεζα.

Ο κ. Κουκουμάς ανέφερε ότι απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ υπάρχει ένας άλλος δρόμος, που συναντάται με τα αιτήματα και τις ανάγκες του λαού, της κοινωνίας, αιτήματα που η Αριστερά προτάσσει μέσα κι έξω από τη Βουλή και που βρίσκονται μόνο στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Αναφέρθηκε σε αιτήματα, όπως η πλήρης αποκατάσταση της ΑΤΑ, να αλλάξει ο κατώτατος μισθός που αποφάσισε η κυβέρνηση και να ρυθμιστεί η τηλεργασία κ.ά.

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση