ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή-Ομοφοβικό ντελίριο και άγριοι καβγάδες

Για άλλη μια φορά κάθε άλλο παρά περήφανοι μπορεί να είναι οι Κύπριοι πολίτες για το επίπεδο κάποιων συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού μερίδα βουλευτών φαίνεται συστηματικά να περιφρονούν τον πολιτικό πολιτισμό και την στοιχειώδη ευγένεια και να προβαίνουν σε προσβλητικές αναφορές για να προωθήσουν ή να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να ξεσπούν καβγάδες και νέος γύρος αντιπαραθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νόμο περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους εξέφρασε τη διαφωνία του επί της διαδικασίας, λέγοντας πως «όσο και να σέβομαι τους αρχηγούς των κομμάτων και τις συσκέψεις τους, δεν αναγνωρίζω σε κανέναν από αυτούς να τσαλαπατά το Σύνταγμα και να καθορίζει κατά πόσον πρέπει οι βουλευτές ή όχι να έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν σε αυτή την αίθουσα. Ντρέπομαι. Εδώ μέσα είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Το να ζητά η πρόεδρος εξ ονόματος της επιτροπής αρχηγών ότι 53 νόμοι από τους 100 που θα ψηφιστούν σήμερα δεν δικαιούται κανένας βουλευτής να τοποθετηθεί, ένα πράγμα σημαίνει: η Δημοκρατία στον ναό της στο απόσπασμα». Μόνο στη Βόρειο Κορέα, πιθανόν και σε καμιά χώρα μπανανία υποσαχάρια, ίσως δε και σε κάποια φυλή βαθιά στον Αμαζόνιο, μπορεί να υπάρχει Βουλή που κάποιοι αποφάσισαν ότι οι βουλευτές της δεν θα δικαιούνται να τοποθετηθούν», πρόσθεσε.

Ακολούθως, υποστήριξε ότι «όποιο χέρι και να έγραψε το προοίμιο καθοδηγείτο από αρρωστημένο εγκέφαλο», προσθέτοντας ότι «ζούμε μία πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα». Μεταξύ των λόγων που υποστήριξε για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συζητήθηκε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αντί στην Παιδείας, «επειδή διάφοροι συνάδελφοι αγαπούν τα πιασάρικα θέματα, τους παίζουν οι τηλεοράσεις».  

Ακολούθως χαρακτήρισε την πρόταση νόμου «έκτρωμα» και ισχυρίστηκε πως είναι «άθλια, αξιοθρήνητη και θλιβερή». «Θα μάθουμε στα παιδιά ότι είναι εντάξει δυο γυναίκες να φιλά η μια την άλλη, δύο άντρες το ίδιο. Να μπορούν δύο γυναίκες ή δύο άντρες να έχουν παιδί», είπε. Πρόκειται για σχόλια που παραπέμπουν περισσότερο σε Κοινοβούλια ισλαμιστικών θεοκρατιών παρά μιας ευρωπαϊκής χώρας το 2022.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί δεν δόθηκε ο λόγος στους γονείς, υποστήριξε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα του παιδιού και πρόσθεσε πως «δικαίωμα στα δικά μας παιδιά δεν δίνουμε σε κανένα για του φυτέψει στο μυαλό του τις δικές του αντιλήψεις, τις δικές του απόψεις, ενίοτε περίεργες κι ανώμαλες». Σε αυτό το σημείο η Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να τον διακόψει, αλλά επέμεινε να παραμείνει στο βήμα και του ζητήθηκε να ολοκληρώσει. «Δεν μπορείς να αρπάζεις το παιδί και να το διδάσκεις ό,τι έκοψε ο νους σου», είπε μεταξύ άλλων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σταλεί πίσω ο νόμος, εκτός αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε, στους τελευταίους τρεις μήνες της θητείας του, να λερώσει τα κουστούμια του πάνω από τον βούρκο αυτού του νομού.  

«Θα διδάσκονται τα παιδιά 64 φύλα, το κυμαινόμενο φύλο. Δηλαδή γεννήθηκε αγοράκι ο Κωστάκης, μετά έγινε Μαριγούλα».

Στα σχόλια του κ. Θεμιστοκλέους αντέδρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού και ζήτησε τον λόγο, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντά «δεν σου δίνω τον λόγο, κύριε. Άτε». Στο σημείο αυτό έκανε παρέμβαση η Πρόεδρος της Βουλής, δίνοντας η ίδια τον λόγο.  Ο κ. Δαμιανού εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την κατανομή του χρόνου, τονίζοντας πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούμε ρατσιστικό λόγο» και κάλεσε την Αννίτα Δημητρίου να αφαιρέσει τον λόγο από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους.  

Θέμα χρόνου ήγειρε και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, με την αντίδραση του βουλευτή να είναι «αν το ΑΚΕΛ είχε δεχθεί σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δεν θα συρόταν στο δικαστήριο πρώην ευρωβουλευτής του για σεξουαλική παρενόχληση;», αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου του ΔΗΣΥ που τον κάλεσε να ανακαλέσει. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ αποκάλεσε την αναφορά λίβελλο και τόνισε πως «η ανοχή έχει και τα όριά της».  «Ο κ. Θεμιστοκλέους έριξε τον ναό της Δικαιοσύνης, δεν ξέρω πού. Δεν μπορεί ένας τραμπούκος να είναι στη Βουλή», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Στέφανος Στεφάνου.

Η Αννίτα Δημητρίου προειδοποίησε πως θα διακόψει την Ολομέλεια, διότι δεν μπορεί το Σώμα να προσβάλλεται με αυτόν τον τρόπο. «Δεν μπορεί αυτό το σώμα να προσβάλλεται με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορείτε να αφήνετε οποιαδήποτε μορφή προσβολής ή λοιδορίας», τόνισε. Λίγο αργότερα, ωστόσο, βρέθηκε η ίδια στο επίκεντρο, με σχόλια που εξέλαβε ως προσβλητικά. Τον λόγο είχε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος αντέδρασε για το θέμα των χρόνων, θεωρώντας πως περίπου η κ. Δημητρίου τους τον… χρωστά.

Καβγάς Χρίστου-Αννίτας

Ο κ. Χρίστου άφησε αιχμές ως προς τον τρόπο που διαμοιράζεται ο χρόνος στα μεγαλύτερα κόμματα, με την πρόεδρο της Βουλής να απορρίπτει τις αιχμές. «Αυτό που λέτε είναι προσβλητικό γιατί αφήνει νύξη στην Πρόεδρο της Βουλής ότι λειτουργεί με οποιοδήποτε μεροληπτικό τρόπο έναντι οποιουδήποτε. Όμως θα το πάρω ως παραίνεση να το διευκρινίσουμε και αυτό», είπε η κ. Δημητρίου.

Στη συνέχεια ο κ. Χρίστου της ανέφερε ευθέως πως η επίθεση ήταν προς το πρόσωπό της και πως η ίδια έπρεπε να σέβεται το γεγονός πως για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, το ΕΛΑΜ την στήριξε. «Επειδή εγώ δεν μασώ τα λόγια μου, ούτε κρύβομαι πίσω από προφάσεις. Σε εσάς ήταν η επίθεση, ήταν ξεκάθαρο. Είναι πολύ σαφής και για να κάθεστε σε αυτή την έδρα το ΕΛΑΜ σας έχει στηρίξει. Το οφείλετε κάποια στιγμή, όπως απαιτείτε σεβασμό να παρέχετε και εσείς τον απαραίτητο σεβασμό», ανέφερε.

Η Αννίτα Δημητρίου, φανερά εκνευρισμένη και με έντονο ύφος του απάντησε πως τον ευχαριστεί για την στήριξη αλλά δεν χρωστά σε κανένα τίποτα, ούτε αυτούς που την στήριξαν ούτε αυτούς που δεν την στήριξαν. «Θεωρώ πως δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είτε αυτό ονομάζεται ΕΛΑΜ και με στήριξε, είτε ΔΗΚΟ και με στήριξε, είτε ΑΚΕΛ και δεν με στήριξε. Εγώ είμαι και εκπροσωπώ το Σώμα εδώ και θα είμαι εδώ αντικειμενικά και ξάστερα για οποιονδήποτε βουλευτή ή βουλεύτρια του Σώματος. Δεν έχετε τον λόγο, καθήστε στη θέση σας. Θα διακόψω σε ένα λεπτό, γιατί τέτοια προσβλητικά λόγια δεν μπορούν να ακούγονται από αυτό το Σώμα», τόνισε.

 

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Συνάντηση με πάνω από 40 χώρες για το «Αμάλθεια» στις 21 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ
Διακυβερνητική συνάντηση για ενεργειακή συνεργασίας έθεσαν στο τραπέζι ΠτΔ-Φατάχ αλ Σίσι
Ενημερώνει τους ομολόγους του για το «Αμάλθεια» ο Κωνσταντίνος Κόμπος
Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, τα ερωτήματα της κατάταξης και το θολό σκηνικό
Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την Κοινή Διακήρυξη-«Ιστορική μέρα, νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου»
Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση ηγετών της ΕΕ με τον Αλ Σίσι-Υπεγράφη κοινή διακήρυξη