Ποζάρει με Τατάρ μπροστά από τη σημαία του ψευδοκράτους ο Αντιπρόεδρος της Γκάμπια

Πλάι στον κατοχικό ηγέτη και παρουσία των συμβόλων του ψευδοκράτους φωτογραφήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Γκάμπια, ο οποίος πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα. 

Διακαώς και απεγνωσμένα αποζητά την αναγνώρισή του από τρίτα κράτη το ψευδοκράτος, στήνοντας γι’ άλλη μια φορά ένα επικοινωνιακό τρικ, το οποίο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος. 

Αναφορές σε «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», ενίσχυση σχέσεων ψευδοκράτους - Γκάμπια και μηνύματα προς τη διεθνή κοινότητα από τον Μπαντάρα Τζουφ περιλαμβάνονται στους ισχυρισμούς τόσο των τουρκοκυπριακών μέσων όσο και του ίδιου του κατοχικού ηγέτη. 

Τι γνωρίζουμε για την παράνομη επίσκεψη

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ υποδέχτηκε τον Μπαντάρα Τζουφ στο γραφείο του και οι κοινές τους φωτογραφίες έκαναν αμέσως τον γύρο του διαδικτύου. 

Στην ανακοίνωση της λεγόμενης Προεδρίας αναφέρεται ότι ο Μποντάρα Τζουφ έκανε λόγο για συνεργασία ψευδοκράτους-Γκάμπια στον τομέα των διεθνών σχέσεων, του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση «Η εξωτερική πολιτική μας δεν υπαγορεύεται από άλλους», ενώ προσκάλεσε τον Ερσίν Τατάρ να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γκάμπια.

Κατά τους ισχυρισμούς του κατοχικού ηγέτη, ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόσκληση και εξέφρασε την πεποίθηση για βελτίωση σχέσεων και οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ ψευδοκράτους και Γκάμπια.

Οι κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανοιχτά παραμένουν ωστόσο ερωτήματα όπως το αν ο Αντιπρόεδρος της Γκάμπια έφτασε στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και αν όντως προέβη στις δηλώσεις που μεταδίδει το κατοχικό καθεστώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της αφρικανικής χώρας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία διατείνεται ότι δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, καθώς παρακολουθεί στενά το θέμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, το ζήτημα διερευνάται, ενώ σύντομα θα προβεί στα απαιτούμενα διαβήματα.

Τουρκική εκστρατεία για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Η Γκάμπια είναι μία απ’ τις χώρες που μαζί με το Αζερμπαϊτζάν, το Πακιστάν και τη Λιβύη φημολογείται, εδώ και αρκετά χρόνια, ότι έχουν πρόθεση να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.

Μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ κατοχικού ηγέτη και Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, με τον δεύτερο να τον παρουσιάζει ως “Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” σε επίσημη ιστοσελίδα της χώρας του .Η εν λόγω συνάντηση ωστόσο έγινε εκτός Κύπρου και χωρίς τα σύμβολα του ψευδοκράτους. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πρόσφατα το ψευδοκράτος εντάχθηκε ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, πυροδοτώντας και σ’ αυτή την περίπτωση αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιγουράρει ως «Πρόεδρος ΤΔΒΚ» στο site της Προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν ο Τατάρ

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό