Ξεκάθαρο μήνυμα Αβέρωφ για ΓεΣΥ-«Οριστική και αμετάκλητη λύση το μονοασφαλιστικό»

Οριστική και αμετάκλητη λύση είναι το μονοασφαλιστικό σύστημα υγείας, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα ύπαρξης δυνατής οικονομίας που θα το στηρίζει.

Μιλώντας στη διεύθυνση και τους επικεφαλής των κλινικών του ΓΝΛ, είπε ότι «δεν θα μπορούσαμε να έχουμε Σχέδιο Υγείας χωρίς δυνατή οικονομία. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε το ΓεΣΥ και να βελτιώνεται, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κρατούμε την οικονομία του τόπου δυνατή», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «είναι βιώσιμο το ΓεΣΥ γιατί έχουμε έναν ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια του 6%». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «η λύση στον τομέα της υγείας πάρθηκε, είναι οριστική και αμετάκλητη, είναι το μονοασφαλιστικό, τελεία και παύλα».

Σημείωσε επίσης ότι κανένα σχέδιο Υγείας δεν υπάρχει, χωρίς τη ραχοκοκαλιά των κρατικών νοσηλευτηρίων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί όλο το βάρος των πρώτων βοηθειών να είναι στους ώμους αποκλειστικά των κρατικών νοσηλευτηρίων. Επίσης, ανέφερε ότι είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι για να καταπολεμηθεί η όποια κατάχρηση και εκμετάλλευση. Πρέπει να συνδεθεί ο γιατρός και το νοσηλευτήριο με την ποιότητα της ιατρικής φροντίδας, σημείωσε.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια στον τομέα της Υγείας έγινε έργο όσο ποτέ στο παρελθόν. «Έργο σε υποδομές, εξοπλισμό και οργάνωση που σώζει ζωές», υπογραμμίζοντας την εφαρμογή του ΓεΣΥ. «Εμείς της κυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού, που φέραμε αυτή την ευλογία του ΓεΣΥ, εμείς θα το θωρακίσουμε για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση των νοσοκομείων είναι προτεραιότητα, κάνοντας αναφορά στο Κέντρο για παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, στο Νέο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας, τον Ξενώνας Ψυχικής Υγείας, την αναβάθμιση του ΤΑΕΠ και, σύντομα, τη δημιουργία του ΤΑΕΠ για παιδιά.

«Η συνεργασία Γενικής Διεύθυνσης ΟΚΥπΥ, και του αφοσιωμένου επιστημονικού, διοικητικού, νοσηλευτικού, ιατρικού και εργατικού προσωπικού, φέρνει αποτελέσματα. Αποτελέσματα που φάνηκαν και στην εξαιρετική διαχείριση της πανδημίας, με τη χώρα μας να είναι μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο, όσον αφορά τη διαχείριση», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι σήμερα σχεδιάζεται το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα. «Με μεγαλύτερη αμεσότητα, ευελιξία και προσωπική εξυπηρέτηση, η υγεία στη χώρα μας αλλάζει οριστικά σελίδα. Και αλλάζει προς το θετικότερο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»