Aγνοεί τα μηνύματα της ΕΕ και προανήγγειλε διάφορα βήματα στο ψευδοκράτος ο Ερντογάν

Το μήνυμα ότι οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση του, η οποία προχωρά στην κατεύθυνση της λύσης των δυο κρατών, έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Τουρκίας.     

«Η αποδοχή της τδβκ ως μέλους με παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών αποτελεί σημαντικό βήμα. Τώρα θα ενισχύσουμε την ιδιότητα της τδβκ ως μέλος-παρατηρητή του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών», ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκίας την Κυριακή, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος και μιλώντας για τα νέα βήματα που πραγματοποιεί η κυβέρνηση του για το Κυπριακό. 

Σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», ο κ. Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «(στη νέα περίοδο) θα πραγματοποιήσουμε διάφορα βήματα στη βόρεια Κύπρο» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του εστιάζει στην ενίσχυση των υποδομών των κατεχομένων, αποδίδοντας σημασία στην «κατασκευή του κτιρίου του κοινοβουλίου και του προεδρικού κτιρίου». Σύμφωνα με τον ίδιον, «Όλα αυτά είναι βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της βόρειας Κύπρου (κατεχόμενα)».

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι θέσεις και ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση του. «Τίποτα από αυτά δεν μας αφορά. Το πώς βλέπουμε (εμείς το Κυπριακό) είναι σημαντικό. Η άποψή μας είναι σαφής. Συμφωνήσαμε με τους ηγέτες του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών εκεί, αλλά πριν από αυτό, κάναμε τη δήλωσή μας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η δήλωση που κάναμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν. 

Ζήτησε από τους Τουρκοκύπριους, τους οποίους αποκάλεσε ως «βορειοκύπριοι», να υποστηρίξουν το όραμα της λύσης των δυο κρατών. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον