Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Κατηγορεί την ΕΕ ο Τσαβούσογλου-«Παραδόθηκε στις απαιτήσεις Ελλάδας- Ελληνοκυπρίων»

  08/11/2022 19:55
Κατηγορεί την ΕΕ ο Τσαβούσογλου-«Παραδόθηκε στις απαιτήσεις Ελλάδας- Ελληνοκυπρίων»

Κατηγορεί την ΕΕ ο Τσαβούσογλου-«Παραδόθηκε στις απαιτήσεις Ελλάδας- Ελληνοκυπρίων»

  08/11/2022 19:55

Η ΕΕ παραδόθηκε στις απαιτήσεις των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας, υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατηγόρησε ακόμη το Ε/κ – ελληνικο δίδυμο, όπως είπε, για 9 παραβιάσεις της τουρκικής υφαλοκρηπίδας τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής, ο Τουρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι προστατεύουν αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και της «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Συνεχίσαμε τα διπλωματικά και νομικά μας βήματα εναντίον του εξοπλισμού των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Οι δύο πρόσθετες επιστολές που στάλθηκαν στον ΟΗΕ τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα», είπε.

Στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε, «αποτρέψαμε τις 9 απόπειρες παραβίασης του διδύμου Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων τα τελευταία δύο χρόνια κατά της υφαλοκρηπίδας μας, τις οποίες κοινοποιήσαμε στον ΟΗΕ, επί του πεδίου και στο τραπέζι».  

Σύμφωνα με τον ίδιο, «βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στο Κυπριακό, την εθνική μας υπόθεση». Μαζί με την «κυβέρνηση» της «τδβκ», πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μια λύση δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε συγκεκριμένα βήματα, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων και τις τελευταίες προτάσεις της τδβκ».

Ο Τουρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ακόμη ότι η αποτελεσματική ηγεσία της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή θα είναι επίσης μια νίκη για την Ευρώπη. «Η φράση ‘Η Τουρκία είναι Ευρώπη’, την οποία τονίσαμε στη Διάσκεψη των Πρεσβευτών τον Αύγουστο, συνοψίζει αυτόν τον προσανατολισμό. Η ΕΕ, που έχει παραδοθεί στις Ε/κ - ελληνικές απαιτήσεις, πρέπει τώρα να αποκτήσει στρατηγική προοπτική», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας