Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητά απαντήσεις από Αβέρωφ ο Νικόλας για τις παρακολουθήσεις

  05/10/2022 18:00
Ζητά απαντήσεις από Αβέρωφ ο Νικόλας για τις παρακολουθήσεις

Ζητά απαντήσεις από Αβέρωφ ο Νικόλας για τις παρακολουθήσεις

  05/10/2022 18:00

«Πυκνώνουν οι σκιές γύρω από ενδεχόμενη εμπλοκή του Αβέρωφ Νεοφύτου στο σκάνδαλο των κατασκοπευτικών λογισμικών και υποκλοπών», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Το ζήτημα με τα κατασκοπευτικά λογισμικά και τις υποκλοπές εξετάζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και την αρμόζουσα έκταση τόσο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου όσο και στη Βουλή των Ελλήνων, επισημαίνει, τονίζοντας πως, αντίθετα στην Κύπρο, παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι έχει επιχειρηθεί μια προσπάθεια το θέμα να «πέσει στα μαλακά».

«Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι ουδεμία ανοχή πρέπει να επιδειχθεί σε τυχόν προσπάθεια κουκουλώματος. Νεότερα στοιχεία και πληροφορίες που απεκάλυψε η ιστοσελίδα oparatiritis.com.cy, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα ως προς τον βαθμό και τη φύση της διασύνδεσης του  Αβέρωφ Νεοφύτου με συγκεκριμένη εταιρεία παροχής συστημάτων παρακολούθησης», σημειώνει περαιτέρω.

«Όντως, η σχέση του με τη συγκεκριμένη εταιρεία, περιορίστηκε στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στην Πινδάρου όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια στις 26/11/2019; Διαμεσολάβησε ή όχι ο ίδιος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, επιχειρώντας άσκηση επιρροής στη διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορίου;», διερωτάται το κόμμα του Κέντρου.

«Αναμένουμε από τον Αβέρωφ Νεοφύτου να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, καθότι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται είναι πολύ σοβαρά και τον αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο. Αναμένουμε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί πλήρως με το ευρωπαϊκό κλιμάκιο που έρχεται την 1η Νοεμβρίου στην Κύπρο στο πλαίσιο έρευνας για τα κατασκοπευτικά λογισμικά και τις υποκλοπές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας