Νέο κτύπημα Ερντογάν-«Η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα την καταστρέψουν»

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σε δηλώσεις του σήμερα «προέτρεψε» την Ελλάδα να μη προχωρά σε προκλήσεις που μπορεί να οδηγήσουν τους πολίτες της στην καταστροφή. 

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η στήριξη που λαμβάνει η Ελλάδα, «που στρατιωτικοποιεί νησιά στο Αιγαίο», αντιβαίνει σε κάθε λογική και έρχεται σε αντίθεση με τη συμμαχία (σ.σ. τη νατοϊκή συμμαχία).

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε «πυρά» και κατά των ΗΠΑ, λέγοντας πως η Τουρκία δεν αποδέχεται την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο αγοράς όπλων για την Κύπρο.

Μητσοτάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας – Ζητάμε αποφασιστική στήριξη

Η τελευταία αυτή επίθεση του Τούρκου προέδρου έρχεται λίγη ώρα μετά από τη νέα σαφή τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητας και ζητώντας την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε. απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων του διασυνδευτήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB), ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην τουρκική παραβατικόττα και επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ