Οι στρατιές συμβούλων στο Προεδρικό, η ακρίβεια και οι κορυφές του λαϊκισμού

Το μέτωπο της ακρίβειας, αποτελεί για άλλη μια φορά το πεδίο μάχης για Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με το Προεδρικό να στέλνει το μήνυμα πως μιλούν τα έργα και όχι τα λόγια και να υπογραμμίζει παράλληλα πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν θα παρασυρθεί και δεν θα επιλέξει την εύκολη οδό της υποχώρησης στις «λαικίστικες κορώνες κανενός», όπως χαρακτηρίζει τις πολιτικές που προτείνει το ΑΚΕΛ.  

Νωρίτερα η Εζεκία Παπαϊωάννου σε ανακοίνωση της εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι ο κυπριακός λαός έχει αφεθεί στο έλεος των αυξήσεων που εξανεμίζουν το εισόδημα του καθημερινά. «850 εκ. ευρώ», αναφέρει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του, «έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία από τις αρχές του χρόνου, χρήματα που πλήρωσε μέσω του ΦΠΑ ο ίδιος ο κυπριακός λαός λόγω των αυξήσεων. Τι σκοπεύει να τα κάνει αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση; Θα προσλάβουν κι άλλες στρατιές συμβούλων στο Προεδρικό; Θα τα σκορπίσουν για την προεκλογική του Συναγερμού; Γιατί δεν εισακούνε τις προτάσεις μας, αξιοποιώντας έστω ένα μέρος αυτών των χρημάτων, μειώνοντας εδώ και τώρα τις φορολογίες στα καύσιμα και το ρεύμα;», διερωτάται. 

Την ίδια ώρα θέτει μια σειρά από ερωτήματα για τα οποία καλεί την Κυβέρνηση να απαντήσει:

  • «Υπάρχουν ψηφισμένες νομοθεσίες της Βουλής για μείωση των φορολογιών σε καύσιμα και ρεύμα. Ως πότε η κυβέρνηση θα εμποδίζει την εφαρμογή τους, με το κόλπο της αναφορά των νόμων στο Ανώτατο;
  • Υπάρχει επίσης η πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας ώστε να δημιουργηθεί ταμείο στήριξης των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας. Γιατί δεν την αποδέχεται η κυβέρνηση;
  • Και τελικά, ως πότε θα κρύβεται ο Συναγερμός και η κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας; Γιατί δεν απαντούν καν σε αυτά τα ερωτήματα;».

Στα ερωτήματα του ΑΚΕΛ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι, «επιλέγει για άλλη μια φορά να αγνοεί τις εμπεριστατωμένες και πολλαπλές απαντήσεις της Κυβέρνησης στη "βιοτεχνία" ανακοινωσεων του.

Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, αναφέρει ο Μαριος Πελεκάνος, «για το θέμα της κυπριακής οικονομίας είναι απλή: Όταν τα έργα μιλούν, δεν χρειάζονται τα λόγια. Και για τα έργα της Κυβέρνησης μιλούν οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, τα στατιστικά δεδομένα των ευρωπαϊκών θεσμών, η αξιοπιστία στον διεθνή χώρο».

«Για τις επιδόσεις της Κυβέρνησης», συνεχίζει, «ομιλεί η εφαρμογή των πλέον φιλολαικών έργων που έχουν ποτέ υιοθετηθεί στη χώρα μας, όπως το ΓΕΣΥ, το ΕΕΕ, και μόλις πρόσφατα ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός, ο οποίος είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν είχαν στοιχειώδη αντίληψη των οικονομικών δεδομένων, θα γνώριζαν ότι οι αριθμοί που επικαλούνται για τα έσοδα και έξοδα της Κυβέρνησης, είναι πλασματικοί». 

Και προσθέτει: «Για όλα αυτά, όμως, θα έχουν όλοι την ευκαιρία σύντομα με την κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, να λάβουν απαντήσεις. Για ένα πράγμα να είναι σίγουρο το ΑΚΕΛ. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν θα παρασυρθεί και δεν θα επιλέξει την εύκολη οδό της υποχώρησης στις λαικίστικες κορώνες κανενός».

«Θα παραδώσει στην επόμενη διακυβέρνηση μία στιβαρή οικονομία, με την οποία θα μπορεί να συνεχίσει το έργο της δημιουργίας ενός ακόμη πιο ισχυρού κράτους πρόνοιας, με βάση τους σχεδιασμούς και ειδικότερα όσον αφορά τα όσα προβλέπονται στο Εθνικο Σχεδιο «Κύπρος-Το Αύριο» που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρουσίασε μόλις προχθές ενώπιον του κυπριακού λαού», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση στο ΑΚΕΛ έδωσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως, «ο λαϊκισμός του ΑΚΕΛ πιάνει κάθε μέρα και νέες κορυφές. Σήμερα θυμήθηκαν τα έσοδα από το ΦΠΑ και ρωτούν τι θα κάνει τα χρήματα αυτά η κυβέρνηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύουν στο ΑΚΕΛ ότι η σχέση τους με τη συνετή οικονομική διαχείριση είναι ανύπαρκτη και υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι ούτε η τελευταία».

«Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε αποδείξει σε όλες τις δύσκολες για την κοινωνία μας περιστάσεις, ότι σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα της. Χωρίς φτηνούς λαϊκισμούς και συνθήματα. Με στοχευμένα μέτρα στήριξης τα οποία η κοινωνία αναγνωρίζει. Και είναι αυτή η κοινωνία που θα αποδείξει και πάλι στο ΑΚΕΛ, ότι τα όσα λένε είναι εκτός τόπου και χρόνου», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Δειτε Επισης

Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία