Στο κενό η καταγγελία κατά αστυνομικού Διευθυντή για το επεισόδιο έξω από μαγαζί

Εννέα σχεδόν μήνες μετά την καταγγελία πολίτη για επίθεση, που υποστήριξε, ότι δέχθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Λεμεσού, Νίκο Νίκου, έξω από μαγαζί στη Λεμεσό, το πόρισμα ολοκληρώθηκε και αφού μελετήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά τις Αστυνομίας, παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, για να επιστρέψει τελικά πίσω στην ΑΑΔΙΠΑ, ώστε να διαφανεί εάν προκύπτουν οποιαδήποτε πειθαρχικά αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό από Αξιωματικό-«Φώναζε ότι θα με γ@@@ε»

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο φάκελος της υπόθεσης επέστρεψε περί τα τέλη Ιουλίου στην ΑΑΔΙΠΑ, όπου εσωκλείονταν οι εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για το κατά πόσον προκύπτουν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.

Την περασμένη Πέμπτη, σε συνεδρία της, η Επιτροπή εξέτασε τις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος υιοθέτησε τις εισηγήσεις της Αρχής, ότι δεν στοιχειοθετούνται πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος του Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, από τα στοιχεία που υπήρχαν ενώπιον της Αρχής δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία σε βάρος του κ. Νίκου, αφού το βίντεο που τους παραδόθηκε δεν δείχνει οτιδήποτε μεμπτό σε βάρος του αξιωματικού.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο ποινικής δίωξης την εξουσία έχει ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος σε περίπτωση που εντοπίζει στοιχεία από την έρευνα που έγινε από τους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, μπορεί να παραπέμψει τον αξιωματικό ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδίδεται το πόρισμα για την καταγγελία ξυλοδαρμού πολίτη από αξιωματικό

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, έξω από μαγαζί στη Λεμεσό, όταν σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πολίτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, απέκοψε με το όχημά του, την είσοδο σε πολυκατοικία.

Τότε, ο πολίτης, ηλικίας 41 ετών κατά τον επίδικο χρόνο, του ανέφερε, όπως υποστήριξε, ότι του είπε να το μετακινήσει, αφού «τα έκλεισε όλα», με τον Αστυνομικό Διευθυντή να του φωνάζει «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Στη συνέχεια, προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται ο παραπονούμενος να του επιτεθεί, αλλά τον συγκράτησαν οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο χώρο. Τελικά, αφού ο αστυνομικός μετέβη σε κοντινό σημείο, επέστρεψε προκαλώντας τον 41χρονο. Όπως υπέδειξε, του είπε πως «αν είναι μάγκας να του ξαναφωνάξει Ρε» και ο πολίτης του είπε πως «είμαι».

Τελικά, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό στο σημείο κλήθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή, μέλη της Αστυνομίας, τα οποία όπως είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ο πολίτης, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα, εκεί όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής τον χτύπησε στη μέση, παρότι ο παραπονούμενος τους είχε αναφέρει ότι είχε υποβληθεί κάποιο διάστημα προηγουμένως σε εγχείρηση σπονδυλοδεσίας.

Τελικά, ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ.

Φωτογραφίες από τα τραύματα του 41χρονου

 

Δειτε Επισης

«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»