Συστήνει ψυχραιμία το Κόμμα για τα Ζώα-Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας της Μπερτόν

Έκκληση για ψύχραιμες τοποθετήσεις και δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί με ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τη νεκροψία στη σορό της αγριόγατας Σερβάλ, με το όνομα "Μπερτόν", που απεβίωσε μετά την απομάκρυνσή του από την ιδιοκτήτριά του και τη μεταφορά του σε ζωολογικό πάρκο.

Το Κόμμα για τα Ζώα σημειώνει ότι «από την στιγμή που υπόθεση ευρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και είναι υπό διερεύνηση, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η όλη διαδικασία με τα οποιαδήποτε σχόλια ή τοποθετήσεις η δημοσιεύσεις διαφόρων σχολίων», αναφέροντας ότι θεωρεί «ανυπόστατες πληροφορίες» διάφορα δημοσιεύματα σε ΜΚΔ σχετικά με τη νομιμότητα κατοχής του ζώου ή σχετικά με τη χορήγηση ουσιών ή φαρμάκων σε αυτό.

Αναφέρει, ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια της νεκροτομής βρισκόταν παρών και ιδιωτικός κτηνίατρος τον οποίο όρισε το Κόμμα για τα Ζώα, ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για τη διαδικασία της νεκροψίας. «Μετά το τέλος της νεκροτομής το Κόμμα θα έχει σύσκεψη στα γραφεία του στην Λεμεσό για να ενημερωθεί από την κτηνίατρο όσον αφορά την νεκροψία και ανάλογα θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναφέρει ότι η οποιαδήποτε ανακοίνωση θα γίνει αφού πρώτα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες προχωρήσουν στην έκδοση δελτίου που να ενημερώνει για τα δικά τους ευρήματα. Προσθέτει, επίσης, ότι το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου είναι έτοιμο να παραδώσει στον επικεφαλής υπεύθυνο αξιωματικό της αστυνομίας για τα Ζώα Κύπρου, το υλικό που αφορά στην υπόθεση. Σημειώνει, τέλος, ότι ζητήθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή των κτηνιατρικών, όπως μετά το τέλος της όλης διαδικασίας της νεκροψίας, το νεκρό σώμα του Μπέρτον παραδοθεί στην κηδεμόνα με σκοπό αυτό να ενταφιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευρήματα από την νεκροτομή της αγριόγατα Berton-Δείγματα για περαιτέρω εξετάσεις

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας