Ομολογία Αστυνομίας για τα SMS για Madame Figaro-Ζήτησε γραπτή οδηγία η Λοϊζίδου

Ομολόγησε το λάθος της και έδωσε εξηγήσεις στην Επίτροπο Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου, η Αστυνομία για την αποστολή μηνυμάτων σε μέλη της δύναμης, με τα οποία τους καλούσε να στηρίξουν αστυνομικό που είναι υποψήφια στα βραβεία Madame Figaro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστελνε μηνύματα η Αστυνομία για να ψηφίσουν μέλη στο Μadame Figaro-Εξετάζει η Λοϊζίδου

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία μέλους της δύναμης, το οποίο κατήγγειλε με δημόσιες τοποθετήσεις του, ότι το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας αξιοποίησε πλατφόρμα με τα προσωπικά δεδομένα μελών της Δύναμης, η οποία αξιοποιείται για υπηρεσιακούς και μόνο σκοπούς, ώστε να τους αποστείλει τα εν λόγω μηνύματα.

Ο παραπονούμενος είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη πλατφόρμα για προσωπικό όφελος σε έναν ιδιωτικό θεσμό, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για το κατά πόσον υπήρχε κίνδυνος διαρροής των δεδομένων των μελών της Αστυνομίας, από την συγκεκριμένη πλατφόρμα και κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να παρέμβει, ώστε να διαπιστωθεί το πρόσωπο που έδωσε την οδηγία να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα για αποστολή του μηνύματος.

Το θέμα έφθασε ενώπιον της Επιτρόπου Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από την Αστυνομία, όπως ανέφερε στον REPORTER η κ. Λοϊζίδου. Η ηγεσία της Δύναμης, μετά την ενημέρωση από έλαβε από την Επίτροπο, έδωσε τις απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και όπως υπέδειξε η Επίτροπος «η Αστυνομία παραδέχθηκε ότι έγινε κάποια σύγχυση στις οδηγίες που δόθηκαν».

Θέση της Αστυνομίας είναι ότι δόθηκαν από την ηγεσία οδηγίες για προώθηση της υποψηφιότητας της αστυνομικού μόνο μέσω του Facebook και του Twitter, ωστόσο τελικά στάλθηκαν και μηνύματα μέσω SMS. «Aντί να το ανεβάσουν μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλαν και SMS στα μέλη». Η Επίτροπος ενημερώθηκε εξάλλου από την Αστυνομία ότι έγιναν συστάσεις στα εμπλεκόμενα μέρη, ότι έπρεπε να σιγουρευτούν για τις οδηγίες πριν ενεργήσουν με τον τρόπο που ενήργησαν.

Σημείωσε εξάλλου πως «αν μου απαντούσαν ότι θεωρούσαν ότι σωστά έπραξαν, θα το έκρινα διαφορετικά, αλλά παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν πρόθεσή τους ως ηγεσία της Αστυνομίας, να σταλεί στα μέλη διαφορετικό SMS».

Η κ. Λοϊζίδου, ξεκαθάρισε ακόμα ότι ζήτησε να γίνει γραπτή διαδικασία για τέτοιας φύσης υπόθεση και να της αποσταλεί, αφού έκρινε ότι «δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω ενέργεια, από την άποψη της οποιασδήποτε άλλης διοικητικής κύρωσης. Οι οδηγίες είναι μέρος της διοικητικής κύρωσης που μπορώ να επιβάλω. Ζήτησα να μου αποστείλουν την πολιτική διαδικασία που να διέπει αυτού του είδους τις διαδικασίες».

Ουσιαστικά, η Επίτροπος ζήτησε να υπάρχει γραπτή οδηγία από την ηγεσία για τέτοιας φύσεως υπόθεση, ώστε να μην γίνεται κάτι αόριστα και προφορικά. «Για να ολοκληρωθεί το θέμα, θα πρέπει να μου αποστείλουν την οδηγία που ζήτησα. Δεν θα γίνει περαιτέρω έρευνα από τη στιγμή που υπάρχει παραδοχή και απολογία», κατέληξε η κ. Λοϊζίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πολύρωρη δικαστική διαδικασία για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Διαφοροποίηση ρόλων και ενστάσεις συνηγόρων
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο