«Εκτός και αν όλα είναι σύμπτωση… Λυπούμαι τους πολίτες που θα τολμήσουν»

Βλέπει τα όσα ακολούθησαν της καταγγελίας της για διαφθορά, στην οποία ενέπλεξε τον διοικητή της ΥΚΑΝ, η διευθύντρια των κεντρικών φυλακών, η οποία παράλληλα εκφράζει τη λύπη της, σε οποιοδήποτε πολίτη θα υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή, αναφέροντας «εάν εμένα μου συμπεριφέρθηκαν έτσι, που υποτίθεται εκτιμούσαν το έργο μου, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μεταχειριστούν αυτόν που θα πάει εναντίον τους».

Σε δηλώσεις της, η Άννα Αριστοτέλους τόνισε πως «αναμφίβολα πρόκειται για προσπάθεια φαγώματος μου, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι γίνεται εκδικητικά γιατί τόλμησα να καταγγείλω πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας. Εξάλλου όλα προέκυψαν μετά την καταγγελία μου και δεν το λέω εγώ, το λένε τα γεγονότα και πραγματικά λυπούμαι τον πολίτη που θα τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαφθορά και διαπλοκή εναντίον αξιωματικού της Αστυνομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ νομικών Αριστοτέλους-«Όποιος καταγγείλει διαφθορά θα φαγωθεί από το σύστημα»

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, στις δηλώσεις της προσθέτει πως «εάν εμένα μου συμπεριφέρθηκαν έτσι που υποτίθεται εκτιμούσαν το έργο μου, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μεταχειριστούν αυτόν που θα πάει ενάντια τους. Το μόνο που έκανα ήταν να υποβάλω παράπονο για διαπλοκή και διαφθορά… έπρεπε δηλαδή να σιωπήσω επειδή τόλμησα να υποβάλω αυτό το παράπονο, υφίσταμαι όλες αυτές τις συνέπειες και όλη αυτή τη καταδίωξη. Εκτός και αν όλα αυτά είναι μια τεράστια σύμπτωση».

Συνεχίζοντας, η κα. Αριστοτέλους σημείωσε ότι «λυπούμαι ειλικρινά που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το μήνυμα το οποίο δίνεται σε όλους τους πολίτες είναι ξεκάθαρο για το τι τους περιμένει σε περίπτωση που θέλουν να καταγγείλουν πράξεις διαφθοράς. Καλό θα είναι να υπενθυμίσουμε και τη νομοθεσία σε ότι αφορά την προστασία των θυμάτων που καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις και σας καλώ να ανατρέξετε και να ψάξετε εάν υπάρχει παρόμοια υπόθεση στα χρονικά των δικαστηρίων. Φτάσαμε στο σημείο να διερευνόμαστε για κακούργημα. Όπως και να έχει την Πέμπτη θα παρουσιαστούμε στο Αρχηγείο για να αποφύγουμε και το ένταλμα σύλληψης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντεπιτίθενται σε Αριστοτέλους-Άνοιξαν ποινική για ένα… email που έκαιγε Δράκου

Καταλήγοντας, η κα. Αριστοτέλους σημείωσε ότι «διέρρευσε απόρρητη επιστολή της υπουργού, διέρρευσε μαρτυρικό υλικό στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και όχι μόνο δεν επιδείχθηκε ο ίδιος υπέρμετρος ζήλος, αλλά τίποτα δεν έγινε. Όλα όσα έδειξε το ΣΙΓΜΑ είναι μαρτυρικό υλικό από το τηλέφωνο του βαρυποινίτη που αντάλλαζε με τον Ανώτερο Αξιωματικό και το οποίο εμείς παραδώσαμε στον ποινικό ανακριτή και τίποτα δεν έγινε για τη διαρροή. Η ανακοίνωση των δικηγόρων μου είναι ξεκάθαρη, τόσο όσο αφορά το συγκεκριμένο email, όσο και για τη σοβαρή διαρροή του μαρτυρικού υλικού που εμείς παραδώσαμε στον ποινικό ανακριτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκάθαρο μήνυμα Αριστοτέλους-«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι θα κατάγγελλα τη διαφθορά»

Νέα πυρά από τους δικηγόρους της

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της Διευθύντριας των Φυλακών, σε νέα ανακοίνωσή τους, είχαν εξαπολύσει πυρά κατά του συστήματος. Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι, Τζο Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, αφήνουν σαφέστατες αιχμές ως προς τις ενέργειες των Αρχών, δείχνοντας στην ουσία αντίποινα για το γεγονός πως η Διεύθυνση των Φυλακών προέβη σε καταγγελία για διαφθορά που εμπλέκει τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, έπειτα από την οποία προέκυψαν στοιχεία και η Νομική Υπηρεσία διέταξε παράλληλη έρευνα, θέτοντας ερωτήματα ως προς την χρονική συγκυρία, ενώ από την άλλη, δεν παραβλέπουν το γεγονός πως δεν διατάχθηκε έρευνα για τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού και την απόρρητη επιστολή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «είναι μετά λύπης μας που διαπιστώνουμε ότι το «φάγωμα» της Διεύθυνσης των Φυλακών συνεχίζεται αδυσώπητα και ανελέητα. Μετά την επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» για το διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών για έναρξη ποινικής έρευνας στις φυλακές για διάπραξη ενδεχόμενου ποινικού αδικήματος, ενώ εκκρεμεί η πρώτη έρευνα που διεξάγεται από τον κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και η οποία θα τελειώσει στις 5 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε τώρα και νέα ποινική ανάκριση εναντίον τους, αυτή τη φορά από την ίδια την Αστυνομία, για δήθεν κυκλοφορία απορρήτου εγγράφου το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Πολίτης στις 12 Ιουλίου».

Όπως τονίζουν οι δικηγόροι, «πρόκειται για μη διαβαθμισμένο ως απόρρητο ηλεκτρονικό μήνυμα ιδιωτικής εταιρείας, ημερομηνίας 12/7/2022 με το οποίο διευκρινίζετο η εμβέλεια του συστήματος παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, όπου ουσιαστικά ολόκληρο το περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου είχε αποκαλυφθεί στην αλληλογραφία η οποία είχε ανταλλαγεί μεταξύ των πελάτιδων μας και της Υπουργού Δικαιοσύνης και η οποία είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Φιλελεύθερος προηγουμένως σε σχέση με το σύστημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές. Η αλληλογραφία επιβεβαίωνε ότι το προτεινόμενο από την Υπουργό σύστημα θα παρακολουθούσε όχι μόνο τα τηλέφωνα των φυλακισμένων αλλά και πολλών άλλων προσώπων όπως πχ δικηγόρων, προσωπικού των φυλακών, προσώπων που διαμένουν κοντά στις φυλακές κλπ,, το οποίο συνιστά έκδηλη παρανομία και εκτροπή από τα συνταγματικά θέσμια».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τους υπενθυμίζουν πως «τόσο ο διορισμός των τεσσάρων ποινικών ανακριτών όσο και η νέα ποινική ανάκριση από την Αστυνομία γίνεται, παρά τις οποιεσδήποτε δικαιολογίες περί του αντιθέτου, επειδή οι πελάτιδες μας δυστυχώς τόλμησαν να υποβάλουν επίσημα παράπονο για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας. Επίσης διερωτόμαστε γιατί ακόμα και μετά τη δική μας δήλωση πως τα όσα προβλήθηκαν στο τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα επρόκειτο για μαρτυρικό υλικό που οι πελάτιδες μας παρέδωσαν στον ποινικό ανακριτή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως έναυσμα για τον διορισμό των ανακριτών, δεν διατάχθηκε οποιαδήποτε έρευνα και δεν επιδείχθηκε ο ίδιος υπέρμετρος ζήλος για τάχιστη διερεύνηση μια τέτοιας σοβαρής διαρροής, το οποίο αναμφίβολα υποσκάπτει το κράτος δικαίου».

Τέλος, οι δικηγόροι Τζό Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, «το μήνυμα το οποίο δίνεται προς όλους τους πολίτες αυτής της χώρας είναι σαφές: Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον μέλους και δη ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας θα φαγωθεί από το σύστημα», ενώ προσθέτουν πως «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι πελάτιδες μας, οι οποίες πριν από δυο μήνες και πριν την υποβολή της καταγγελίας τους έπαιρναν τα εύσημα σχεδόν από όλους για την εργασία που επιτελούν στις Κεντρικές Φυλακές τα τελευταία οκτώ χρόνια, και ειδικότερα από τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πληρώσουν το τίμημα του θάρρους και της τόλμης την οποία επέδειξαν με την υποβολή της σχετικής καταγγελίας για διαφθορά και διαπλοκή».

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού