Με εφόδους και ενημέρωση θέλουν να χτυπήσουν τις αποδράσεις-Συστάσεις ηγεσίας σε μέλη

Με εφόδους και ενημέρωση των μελών επιχειρεί η Αστυνομία να βάλει ένα τέλος στις ασταμάτητες αποδράσεις των τελευταίων ετών, οι οποίες έφθασαν τις δεκαεπτά την τελευταία διετία.

Μετά την απόδραση του 32χρονου Πακιστανού, από όχημα της ΥΚΑΝ, την περασμένη εβδομάδα, από όχημα της ΥΚΑΝ, υπόθεση για την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο μέλη, ο υπαρχηγός Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, απέστειλε σημείωμα με έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, το σημείωμα φέρει τον τίτλο «χειρισμός κρατουμένων/Μεταφορά κρατουμένων/Τρόπος χρήσης χειροπέδων, μέσω του οποίου ενημερώνονται οι προϊστάμενοι τμημάτων και υπηρεσιών του Αστυνομικού Σώματος, για τις ακριβείς αστυνομικές πρόνοιες, ενώ τους καλεί να μεριμνήσουν ώστε να διοργανώνονται διαλέξεις σε υφιστάμενούς τους, σε συνεργασία με την Αστυνομική Ακαδημία.

Παράλληλα, μέσω της επιστολής, το Αρχηγείο δίδει οδηγίες ώστε να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε στελέχη της Αστυνομίας που συμμετέχουν σε συλλήψεις υπόπτων και μεταφορά υποδίκων, αλλά και κρατουμένων.

Ανάμεσα σε άλλα, στο σημείωμα αναφέρει ακόμα ότι «στις περιπτώσεις που επιβάλλεται η χρήση χειροπέδων, αυτές να φέρονται στα χέρια των κρατουμένων ασφαλισμένες στο πίσω μέρος του κορμιού τους», ενώ τονίζεται ότι οι αποδράσεις δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο για το σώμα και «πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος την εικόνα και την αξιοπρέπεια της Αστυνομίας».

Υποδεικνύει εξάλλου πως, «για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, δίδονται οδηγίες όπως επιληφθείτε προσωπικά του θέματος. Για το σκοπό αυτό, να ενημερωθούν σχετικά όλα τα υπό διοίκηση μέλη σας, για πιστή συμμόρφωση με τις πρόνοιες των υπό αναφορά αστυνομικών διατάξεων».

Και συνεχίζει, αναφέροντας, «να διοργανωθούν διαλέξεις από τους οικείους Αξιωματικούς Εκπαίδευσης προς όλα τα μέλη σας, σε σχέση με τις πρόνοιες των αστυνομικών διατάξεων. Παράλληλα, τόσο εσείς, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησής σας να προβαίνετε σε τακτικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, ώστε να διαπιστώνεται ένα εφαρμόζονται οι οδηγίες, καθώς και οι υφιστάμενες Αστυνομικές Διατάξεις».

Παράλληλα, στέλνουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά πανομοιότυπα περιστατικά στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή