Στο κενό οι έρευνες για το φόνο του Jimmy-Από το 2023 η νέα εξέταση για Σιάλο

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι μέχρι τώρα προσπάθειες των Βρετανικών Βάσεων, για την υπόθεση φόνου του Δημήτρη Σταύρου, άλλως Jimmys, που δολοφονήθηκε στις 28 Μαΐου 2010, στην Δεκέλεια, αφού δεν εντοπίστηκαν νέα στοιχεία για την υπόθεση, από τις νέες έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H λίστα θανάτων του υποκόσμου - Οι 45 νεκροί που άφησε πίσω του ο υπόκοσμος (pics)

Οι Βρετανικές Βάσεις, είχαν ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης, όπως συνέβη και με την υπόθεση φόνου του Μιχαήλ Σάββα Ευαγγέλου, άλλως Μιχαλούι, που διαπράχθηκε το 1998 στο Lady’s Mile. Το άνοιγμα των υποθέσεων, όπως ξεκαθάρισε η Αστυνομία των Βάσεων, δεν σχετίζεται με την ανεύρεση στοιχείων, αλλά λόγω του γεγονότος ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και ενδεχομένως με τα νέα εργαλεία που υπάρχουν, να εντοπιστούν στοιχεία που ήταν αδύνατο να ανευρεθούν κατά το χρόνο διάπραξης των αδικημάτων.

Αρμόδια πηγή από τις Βρετανικές Βάσεις, ανέφερε στον REPORTER ότι σε σχέση με το φόνο του Jimmy, όλα συνηγορούν σε εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος, ωστόσο δεν εντοπίζονται νέα στοιχεία από τις μέχρι στιγμής έρευνες. Ο εκπρόσωπος των Βάσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ύποπτοι για την υπόθεση, δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή, γεγονός που καθιστά δύσκολη την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δολοφονία του Δημήτρη Σταύρου άλλως Jimmy, διαπράχθηκε το βράδυ της 28ης Μαΐου 2010, στην περιοχή της Ορμήδειας, απέναντι από το εστιατόριο Ρομάντζο. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία τότε, η εξέταση της υπόθεσης είχε αρχίσει, όταν μετά από πληροφορία, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε και βρήκε αυτοκίνητο να φλέγεται σε ανoικτό χώρο. Μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως εντός του φλεγόμενου αυτοκινήτου στην θέση του οδηγού ήταν το θύμα, το οποίο έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Μετά το έγκλημα είχαν ανακριθεί διάφορα πρόσωπα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το πρωτοφανές για την εποχή έγκλημα, ωστόσο κανείς δεν είχε συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας του Jimmy-Τον σκότωσαν και πυρπόλησαν το όχημα

Βρήκαν στοιχεία αλλά δεν καταλήγουν για το «Μιχαλούη»

Αντίθετα με την υπόθεση φόνου του Jimmy, στην υπόθεση φόνου του «Μιχαλούη» εντοπίστηκε DNA σε αποτσίγαρο, που δεν είχε εντοπιστεί πριν από 24 χρόνια, λόγω των περιορισμένων εργαλείων που υπήρχαν.

Το DNA πέρασε από νέες αναλύσεις, ωστόσο οι Βρετανικές Βάσεις δεν κατάφεραν να εξάγουν αποτελέσματα που να ταυτίζουν το πρόσωπο που σκότωσε το θύμα και ως εκ τούτου η υπόθεση παραμένει στο φάκελο των ανεξιχνίαστων υποθέσεων.

Το μόνο που διαπιστώθηκε είναι ότι υπήρχαν πέντε αποτυπώματα στο όχημα, τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί τότε και βρέθηκαν στη μηχανή του οχήματος. Επρόκειτο για αποτυπώματα που αφορούσαν πρόσωπα της οικογένειας του θύματος, τα οποία την προηγούμενη ημέρα τον βοήθησαν να επιδιορθώσει το όχημά του, το οποίο είχε υποστεί βλάβη.

Σημειώνεται ότι ο Ευαγγέλου είχε εντοπιστεί να κείτεται νεκρός στις 25 Ιουνίου 1998, στο όχημά του, φέροντας πάνω από είκοσι μαχαιριές στο σώμα του. 

Αρχές του 2023 ανοίγει η υπόθεση Σιάλου

Μια άλλη υπόθεση που έχει τροχοδρομηθεί για να ανοίξει, είναι αυτή του Μιχάλη Αναστασίου, άλλως Σιάλος, που δολοφονήθηκε στις 16 Μαΐου 2015, στην Ξυλοφάγου και ο οποίος επίσης εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο όχημά του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συγκεκριμένη υπόθεση προγραμματίζεται να ανοίξει για νέο κύκλο ερευνών, στις αρχές του 2023, ώστε να εξεταστούν εκ νέου τα τεκμήρια που

Υπενθυμίζεται ότι το όχημα του Σιάλου τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που βρισκόταν σταθμευμένο σε αερογέφυρα, κοντά στην έξοδο Ξυλοφάγου.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής, τα οποία αφού την κατέσβεσαν την φωτιά εντόπισαν στο όχημα το απανθρακωμένο πτώμα του 39χρονου.

Από τις έρευνες διαφάνηκε ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν ραντεβού θανάτου στο θύμα, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ  τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής. Ακολούθως έβαλαν φωτιά στο όχημα και τράπηκαν σε φυγή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει και η υπόθεση «Σιάλου» που δολοφονήθηκε και απανθρακώθηκε το πτώμα του

Δειτε Επισης

Ο Θανάσης στραγγαλίστηκε, το Κράτος Δικαίου ξεφτιλίστηκε-Υπάρχει ευθιξία για ανάληψη ευθυνών;
Με προεκτάσεις η απόφαση για Θανάση-«Εισαγγελία και Αστυνομία ήθελαν από την αρχή να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια»
Προτεραιότητα η δημόσια τάξη-«Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς»
Απουσιάζει 14χρονος από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Το Σάββατο αποφασίζει το Δικαστήριο για τους τρεις συλληφθέντες για 20 διαρρήξεις και κλοπές
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Σ. Μάτσας στον REPORTER: «Μπορούν να διατυπωθούν ποινικές ευθύνες ακόμη και τώρα για τον Θανάση»
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κοινότητα Ανάγυιας
Υπεραμύνεται των ενεργειών στον Άγιο Σίλα ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών
Ακόμα και μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ επέμεναν ότι δεν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια