Δευτέρα 8 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πάνω από 2500 οι αιτήσεις για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσικλετιστών

  05/07/2022 19:20
Πάνω από 2500 οι αιτήσεις για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσικλετιστών

Πάνω από 2500 οι αιτήσεις για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσικλετιστών

  05/07/2022 19:20

Στις περίπου 2.500 ανήλθαν οι αιτήσεις για την α’ φάση του Σχεδίου Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές, η οποία ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμη σύσκεψη για τις κάμερες-Ακούνε και αποφασίζουν για εφαρμογή πρώτης φάσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, οι περίπου 2.500 αιτήσεις, που υποβλήθηκαν ξεπερνούν τις διαθέσιμες χορηγίες και «αποδεικνύει ότι οι μοτοσικλετιστές αντιλαμβάνονται τη χρήση επιπρόσθετου προστατευτικού εξοπλισμού ως βασική ανάγκη που θα συμβάλει στην προστασία της ζωής τους».

Το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.motosafety.gov.cy, καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητάς, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό εγγραφής οχήματος, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αιτήσεις θα εξεταστούν στη βάση των κριτηρίων του Σχεδίου και όσες πληρούν τις προϋποθέσεις θα ταξινομηθούν στις προς έγκριση αιτήσεις.

«Δεδομένου ότι το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο του προκαθορισμένου αριθμού αιτήσεων, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα», αναφέρει και προσθέτει πως οι αιτητές θα ενημερωθούν για την προκαταρκτική έγκριση ηλεκτρονικά (email) ή με γραπτό μήνυμα (sms) ή ταχυδρομικώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θορυβημένο το Υπ. Μεταφορών για θανατηφόρα-Ετοιμάζει πρόταση για σχολές οδηγών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, στους αιτητές που θα λάβουν προκαταρκτική έγκριση θα δοθεί περίοδος 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της προέγκρισης, για υποβολή των δικαιολογητικών στοιχείων για την αγορά εξοπλισμού και στοιχείων λογαριασμού πληρωμής για καταβολή της χορηγίας.

Προσθέτει ότι οι αιτητές που θα εξασφαλίσουν προέγκριση, αλλά δεν θα προβούν σε αγορά ή δεν θα υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία και παραστατικά εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, δεν θα λάβουν την επιδότηση.

Αναφέρει επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.motosafety.gov.cy για τις προϋποθέσεις του Σχεδίου και να επικοινωνούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση motosafety@mcw.gov.cy για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήματα, πριν την υποβολή αίτησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας