Χάρτινος πύργος η εξιχνίαση της ενέδρας Πογιατζή-Κι άλλος φόνος στα ανεξιχνίαστα

Ενώ η Αστυνομία διαμήνυε ότι εντόπισε μαρτυρία που συνέδεε τρία πρόσωπα με τη δολοφονία του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή, που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2021, τα ερωτήματα ως προς το χρόνο που εντοπίστηκε η μαρτυρία, ήταν εξαρχής πολλά και όπως φαίνεται ο μάρτυρας, τώρα τα αλλάζει και δεν θέλει να καταθέσει εναντίον τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα ισχυρίστηκε ο μάρτυρας για τον φόνο Πογιατζή-«Θα πάρουμε την ψυχή κάποιου»

Ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για την κράτηση του και η υπεράσπιση του, υποστήριξε ότι η Αστυνομία δεν έχει μαρτυρία που να τον εμπλέκει στα υπό διερεύνηση αδικήματα, μεταξύ αυτών και το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Μάλιστα από την υπεράσπισή  αφέθηκαν αιχμές, καθότι ο ύποπτος είχε συλληφθεί λίγες ώρες νωρίτερα, για άλλη υπόθεση, ωστόσο «προσφέρθηκε» να μιλήσει στην Αστυνομία για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Τελικά, ο λεγόμενος μάρτυρας κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, όπου ήταν ορισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης, αποφάσισε σύμφωνα με αρμόδια πηγή να καταθέσει ένορκη δήλωση, με την οποία αρνείται να καταθέσει εναντίον των τριών προσώπων.

Οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, ωστόσο η υπόθεση αναβλήθηκε για σκοπούς προγραμματισμού για τις 30 Ιουνίου του 2022.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για άλλη ημερομηνία, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Ως εκ τούτου, άλλη μια υπόθεση της τελευταίας δεκαετίας, με φόντο τον υπόκοσμο, προστίθεται στην μακρά λίστα με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις, εάν και εφόσον ο μάρτυρας συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση που εξέφρασε μέσω της ένορκης δήλωσής του.

Η «μαρτυρία» που έκαψε τους τρεις

Σύμφωνα με την μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον των Αρχών, πρόσωπο ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε συζήτηση που έγινε σε οικία μεταξύ τριών προσώπων, οι οποίοι όπως είπε ανέλαβαν σχέδιο δολοφονίας έναντι χρηματικής ποινής και κατόπιν οδηγιών που έλαβαν από τέταρτο πρόσωπο, ενώ μάλιστα του εισηγήθηκαν να συμμετάσχει και ο ίδιος στο σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας στην γραπτή του κατάθεση ανέφερε μεταξύ άλλων πως το καλοκαίρι του 2021, χωρίς να θυμόταν ακριβή ημερομηνία, πήγε στο ξυλόσπιτο 34χρονου Σύρου (σ.σ ένας εκ των υπόπτων) το οποίο βρίσκεται μέσα στον ποταμό, πάνω από το χωριό Κονιά, για να τον δει, αφού ήταν φίλοι. Εκεί συνάντησε δύο γνωστά του πρόσωπα (σ.σ οι άλλοι δύο ύποπτοι) από την Επαρχία Λεμεσού.

Ο 34χρονος φέρεται να τον ρώτησε στην παρουσία των άλλων δύο προσώπων, αν γνώριζε κανέναν που έχει «σίδερο» για πούλημα. Αυτός αφού κατάλαβε ότι εννοούσε πιστόλι του απάντησε αρνητικά. Ακολούθως ο ένας των εκ των δύο που συνάντησε του είπε ότι «έχει κάποια δουλειά και πως εάν ενδιαφερόταν θα έπαιρνε 20 χιλιάδες ευρώ και ότι τη δουλειά θα την έκαναν οι τρεις τους».

Σε ερώτηση τι είδους δουλειά θα έκαναν οι τρεις τους, αυτός φέρεται να του απάντησε ότι «θα έπαιρναν την ψυχή κάποιου». Στην συνέχεια αφού ο μάρτυρας είπε στον 34χρονο ότι δεν ενδιαφερόταν για τη δουλειά που του πρότεινε, είπε ότι θα πήγαινε να ταΐσει τα σκυλιά του και βγήκε από το ξυλόσπιτο.

Βγαίνοντας άκουσε, όπως είπε, τους τρεις να μιλούν και συγκεκριμένα ο μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε τον έναν ύποπτο να ρωτά το άλλο πρόσωπο γιατί να κάνουν αυτή τη δουλειά και ο ύποπτος φέρεται να απάντησε ότι «πρέπει να μείνει κλειστό το στόμα του Λεόντιου», δηλαδή του θύματος.

Ακόμα, είπε πως τους άκουσε να λένε ότι θα ανέκοπταν τον στόχο τους στο δρόμο της Νατάς προς Αναρίτα και πως μετά θα τον έπαιρναν αλλού για να τον εξαφανίσουν μαζί με το αυτοκίνητο του.

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία Πογιατζή εκτελέστηκε με άριστο τρόπο, αφού οι δράστες φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι και δεν άφησαν πίσω τους οποιοδήποτε στοιχείο, πέραν από έναν κάλυκα, ο οποίος εντοπίστηκε στη σκηνή.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, οι εκτελεστές φαίνεται να είχαν κλείσει ραντεβού θανάτου στον Πογιατζή, ενώ θεωρείτο δεδομένο πως το θύμα για να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο ήταν απομονωμένο, ήταν κατόπιν συνεννόησης και γνώριζε είτε τους δράστες είτε τον ηθικό αυτουργό.

Ο 60χρονος φέρεται να αναχώρησε νωρίς το πρωί εκείνης της μέρας από τη Νατά, όπου διέμενε κάποιες μέρες της εβδομάδας με τη σύζυγό του, ακολουθώντας το δρόμο Νατάς-Αναρίτας για να καταλήξει στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, με τελικό προορισμό τη δουλειά του, που βρισκόταν στη Λεμεσό.

Οι δράστες, αφού εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες τον 60χρονο, έθεσαν φωτιά στο όχημά του, ώστε να σβήσουν κάθε ίχνος τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε ότι το θύμα έφερε τρία τραύματα στην κοιλιακή χώρα, τα οποία προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Από περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν, δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε στοιχεία από τις κάμερες και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ενώ φαίνεται πως το θύμα χρησιμοποιούσε δεύτερο κινητό τηλέφωνο, το οποίο εξαφάνισαν οι δράστες.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη