Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στη μάχη με τις φλόγες τα κυπριακά αεροσκάφη-Κατευθύνεται προς τις Μάντρες

  22/06/2022 17:43
Στη μάχη με τις φλόγες τα κυπριακά αεροσκάφη-Κατευθύνεται προς τις Μάντρες

Στη μάχη με τις φλόγες τα κυπριακά αεροσκάφη-Κατευθύνεται προς τις Μάντρες

  22/06/2022 17:43

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Καντάρα, η οποία συνεχίζεται για 24 ώρες, κατευθύνεται προς το κατεχόμενο χωριό «Μάντρες». 

Στην μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησαν να επιχειρούν νωρίτερα την Τετάρτη δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Τα αεροσκάφη μετέβησαν στην περιοχή ύστερα από αίτημα της τ/κ πλευράς που έφτασε στην Κυπριακή Δημοκρατία δια μέσου του ΟΗΕ.

Στην μεγάλη πυρκαγιά επιχειρούν και ελικόπτερα της Τουρκίας και των Βρετανικών Βάσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Καντάρα, εκκενώθηκε το κατεχόμενο Φλαμούδι

4251516788127432 image

Ο «υπουργός αγροτική ανάπτυξης και φυσικών πόρων», Ντουρσούν Ογούζ, μιλώντας στο «Μπαϊράκ» ανέφερε ότι με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, το απόγευμα της Τετάρτης, η πυρκαγιά κινούνταν δυτικά, προς την κατεύθυνση του κατεχόμενου χωριού «Μάντρες». Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, τα εναέρια μέσα που επεμβαίνουν στην πυρκαγιά ανακατευθύνθηκαν στην περιοχή. 

Ο κ. Ογούζ δήλωσε ότι το απόγευμα της Τετάρτης δεν ήταν σε θέση να κάνει πρόβλεψη για το πότε θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. 

4251516844755432 image

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο «πρόεδρος της επιτροπής καταστροφών και έκτακτης ανάγκης», Χιουσεγίν Τζαχίτολγου, ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Τετάρτης, στην μεγάλη πυρκαγιά στην Καντάρα επενέβησαν 1 ελικόπτερο από την Τουρκία, 2 ελικόπτερα από τις Βρετανικές Βάσεις και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην κατεχόμενη Καντάρα-Στη μάχη πτητικά μέσα από Τουρκία

Για το ίδιο ζήτημα, ο Ισμέτ Κορούκολγου, ο «υφυπουργός εξωτερικών» επιβεβαίωσε στον «Μπαϊράκ» την είδηση ότι νωρίτερα η τ/κ πλευρά ζήτησε βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία δια μέσου του ΟΗΕ. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας