Εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα ο 68χρονος-Εκτινάχθηκε μέτρα μακριά από τη σύγκρουση

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για να διαλευκανθούν τα αίτια των δύο τραγωδιών που έχουν σημειωθεί το βράδυ της Κυριακής και είχαν ως θύματα τον 59χρονο Γεωργιανό και τον 68χρονο Ισραηλινό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, από τα στοιχεία που κατέχει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, φαίνεται ότι ο 68χρονος Ισραηλινός, ο οποίος είναι επισκέπτης στην Κύπρο, προσπάθησε να μπει στην αντίθετη κατεύθυνση και συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος.

«Συγκεκριμένα, η ώρα 00:30, 68χρονος επισκέπτης από το Ισραήλ, ο οποίος οδηγούσε ηλεκτρικό σκούτερ, με κατεύθυνση προς την Αγία Θέκλα, στην Αγία Νάπα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα που οδηγούσε 26χρονος Ελληνοκύπριος και ακολουθούσε αντίθετη κατεύθυνση, σε σχέση με την πορεία του ηλεκτρικού σκούτερ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο τραγωδίες στην άσφαλτο μέσα σε ενενήντα λεπτά-Νεκροί 59χρονος και 68χρονος

Από τη σύγκρουση, ο 68χρονος εκτινάχθηκε στο έδαφος, σε απόσταση μερικών μέτρων, ενώ ο οδηγός του οχήματος δεν υπέστη κανένα τραυματισμό. «Και τα δύο οχήματα ακινητοποιήθηκαν και υπέστησαν ελαφρές ζημιές. Από τη σύγκρουση, ο οδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε, ενώ ο 68χρονος μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου λίγο αργότερα, ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του».

Πάντως, στον 26χρονο οδηγό του οχήματος διεξήχθη προκαταρτικός έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη, ενώ σε έλεγχο νάρκοτεστ που πραγματοποιήθηκε, διαγνώστηκε θετικός σε αμφεταμίνες.

Την υπόθεση διερευνά η Τροχαία Αμμοχώστου.

Ψάχνουν τα στοιχεία του οδηγού στην Πάφο

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Πάφο, ώστε να γίνει κατορθωτό να εντοπιστεί ο οδηγός του οχήματος, που παρέσυρε στον θάνατο τον 59χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος βρισκόταν σε όχημα με άλλους δύο συμπατριώτες του και σε κάποια στιγμή, σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου. Τότε, ο 59χρονος κατέβηκε από το όχημα, από την πλευρά του συνοδηγού και προχώρησε προς το πίσω μέρος του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός 59χρονος, παρασύρθηκε ενώ διασταύρωνε-Εγκατέλειψε τη σκηνή ο οδηγός

Στην προσπάθειά του να διασταυρώσει τον δρόμο, ο άτυχος 59χρονος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μοιραία.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας στο σημείο, εντοπίστηκαν ίχνη από φανάρι, ωστόσο λόγω της αργίας, η Αστυνομία δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τις εταιρίες, για να εξακριβωθεί η μάρκα του οχήματος. Σημειώνεται πως κανένας από τους δύο συνεπιβάτες του 59χρονου δεν κατάφερε να δει τι μάρκα ήταν το όχημα ή τους αριθμούς κυκλοφορίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, ανέφερε πως ο ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος και άφησε αβοήθητο στην άσφαλτο το θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε τον θάνατό του.

Ο κ. Νικολάου απηύθυνε έκκληση οποιοσδήποτε αντιληφθεί οτιδήποτε σε σχέση με το δυστύχημα να επικοινωνήσει με το πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό. Η Αστυνομία καλεί επίσης τους οδηγούς των μηχανοκίνητων οχημάτων να είναι πολύ προσεκτικοί, όταν χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο και να συμμορφώνονται αυστηρά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σημειώνει, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στις παραβάσεις που χωρίς καμία αμφιβολία, συνιστούν παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ή θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή εξαρτησιογόνων ουσιών, η οδήγηση χωρίς κράνος, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, και η οδήγηση χωρίς τη ζώνη ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί