Παραμένουν στο Μαρί δυνάμεις πυρόσβεσης-Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι

Για τρίτο 24ωρο παραμένουν στο χώρο του λατομείου στο Μαρί οι δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο μεταξύ, εκδήλωση διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί από τους κατοίκους της περιοχής στο χώρο του λατομείου όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε σχετικές διευθετήσεις για να αντικατασταθούν το πρωί τα πληρώματα. Στο σημείο θα παραμείνουν δυο στελεχωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η προσπάθεια πλήρης κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού (ελαστικά).

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση βαρέως οχήματος και συγκεκριμένα ενός τεμαχιστή, πιθανόν από μια δυσλειτουργία. Πρόκειται για εργατικό ατύχημα από το οποίο δεν υπήρξε κάποια επίπτωση στον χειριστή, είχε όμως επίπτωση στα υλικά τα οποία τεμαχίζονταν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στην οριοθέτηση των υλικών που καίγονται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να κάνουν χρήση ειδικού αφρού και επικάλυψη των καμένων υλικών με χώμα.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν οχήματα μεταφοράς νερού από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και διάφορα μηχανήματα βαρετού τύπου και εκσκαφείς του εργοταξίου της Τσιμεντοποιιας Βασιλικού.

Εξάλλου, οι κάτοικοι της περιοχής, με πλακάτ και πανό, που έγραφαν πάνω «Σεβαστείτε την υγεία των παιδιών μας» και «τηρείστε τις υποσχέσεις σας», βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν απόδοση ευθυνών, για την κατάσταση. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών