Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Αντώνιος-Οι τελευταίες του λέξεις και η ευχή για έλεος

Μπορεί να ζούμε στο 2022 και η θανατική ποινή έχει καταργηθεί, στην μακρινή Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται ότι τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ, αφού γύρω στις 8:00 το βράδυ ώρα Κύπρου (10:00 το πρωί ώρα Αριζόνας) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκτέλεση θανατοποινίτη, από την αρχή του χρόνου.

Παρά το γεγονός ότι σε 108 χώρες του κόσμου η θανατική ποινή έχει καταργηθεί, στις ΗΠΑ, που για αρκετά πράγματα πρωτοπορεί και αφήνει τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν τα βήματά της, σε αυτό το κομμάτι βρίσκεται αρκετά πίσω, αφού μόνο σε 27 πολιτείες από τις 50 έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.

Έτσι, ο Φρανκ Άτγουντ, ο οποίος κατηγορείτο για την απαγωγή και τη δολοφονία της οκτάχρονης Vicki Lynne Hoskinson, που διαπράχθηκε το 1984, έγινε ο δεύτερος βαρυποινίτης που εκτελέστηκε στην Αριζόνα για φέτος. Ο 66χρονος εκτελέστηκε με τη μέθοδο της θανατηφόρας ένεσης και η εκτέλεσή του πραγματοποιείται σε λιγότερο από ένα μήνα από την εκτέλεση του Clarence Dixon, ο οποίος ήταν ο πρώτος που καταδικάστηκε στην συγκεκριμένη πολιτεία, από το 2014. Ο Άτγουντ γίνεται το 39ο άτομο που εκτελείται στην Αριζόνα, από το 1992.

Μετά την εκτέλεση του Άτγουντ, η μητέρα της Vicki, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε ότι «σήμερα αποδίδεται η τελική δικαίωση στην κόρη μας. Η οικογένειά μας περίμενε 37 χρόνια, οκτώ μήνες και 22 ημέρες για αυτή τη μέρα να έρθει. Η Vicki ήταν ένα ζωηρό κοριτσάκι με μεταδοτικό γέλιο και ένα χαμόγελο που σου έλιωνε την καρδιά».

Ανάμεσα στις τελευταίες λέξεις του Άτγουντ, ήταν και η φράση «Προσεύχομαι ο Θεός να δείξει έλεος για όλους μας και ο Θεός να δείξει έλεος σε μένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρανκ Άτγουντ βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με την κατηγορία της απαγωγής και της δολοφονίας ενός οκτάχρονου κοριτσιού το 1984. Αν και ο ίδιος υποστήριζε σε όλη του τη ζωή ότι ποτέ δεν έπραξε αυτό το έγκλημα, εντούτοις λόγω του φορτωμένου ποινικού μητρώου, η στοχοποίηση του από τις αρχές ήταν δρόμος... μονόδρομος, αν και υπήρχαν ακόμη μαρτυρίες για άλλο ύποπτο που θεάθηκε μαζί με το κοριτσάκι.

Από τότε και για 40 χρόνια σχεδόν, ο Αντώνιος παρέμεινε στη φυλακή των ΗΠΑ, με τη θανατική του καταδίκη να μην εκτελείται καθώς προχωρούσε σε ενστάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ποτέ να αποδείξει την αθωότητά του. Κατά τη διάρκεια της ποινής του, ο Αντώνιος κατάφερε να έρθει σε επαφή και με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, με τον οποίο αφού αντάλλαξε μηνύματα μέσω αλληλογραφίας, κατάφερε μάλιστα να συναντηθεί και μαζί του στην Αριζόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ώρα της εκτέλεσης του Αντώνιου-«Γνωρίζω την αλήθεια γιατί μίλησα μαζί του…»

Η γνωριμία του θανατοποινίτη με τον Μητροπολίτη Λεμεσού

Ο Φρανκ Άτγουντ, ο οποίος κατηχήθηκε και βαπτίστηκε Ορθόδοξος λαμβάνοντας το όνομα Αντώνιος, γνωρίστηκε αρχικά μέσα από την φυλακή με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο με τον οποίο και αλληλογραφούσε θέλοντας να γνωριστεί με την Ορθόδοξη πίστη και διδασκαλία.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, σε δηλώσεις του στον REPORTER για την υπόθεση ανέφερε πως «πήγα τρεις φορές Αριζόνα και μίλησα μαζί του τις δυο φόρες, καθώς την τρίτη φορά δεν με άφησαν. Ο κυβερνήτης δεν μου επέτρεψε να τον δω, αλλά μιλούσαμε μέσω αλληλογραφίας για είκοσι και πλέον χρόνια. Και με τη γυναίκα του επίσης μίλησα πολλές φορές και κατ’ ιδίαν και μέσω τηλεφώνου και αλληλογραφίας. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματά μου για την κατάληξη του Αντώνιου, γιατί είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο συνδεθήκαμε τόσα χρόνια πάρα πολύ πνευματικά. Γνωρίζω την αλήθεια γιατί μίλησα και με τον ίδιο και έγραψε μάλιστα και ο ίδιος την τελευταία του επιστολή που έστειλε».

 

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην αρμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς
Δύο αδέρφια έσπασαν τον κώδικα του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Επαναπατρίστηκαν αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Πάνω από 4.000 στο 2024
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»