Νέο βίντεο με τη βίαιη κατάληψη του πλοίου που βρίσκεται ο Κύπριος καπετάνιος

Την ώρα που το Ιράν μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ, Delta Poseidon, στο οποίο είναι καπετάνιος ο Κύπριος ναυτικός, από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του νησιού Λαράκ στο βορειότερο νησί Κεσμ του Περσικού Κόλπου, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από την κατάληψη του ελληνικού τάνκερ.  

Συγκεκριμένα, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έδωσε -μέσω Twitter- στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει ομάδα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη διάρκεια της βίαιης κατάληψης του ελληνικού πετρελαιοφόρου στον Περσικό Κόλπο.

Στο μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σημειώνει: Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν στις ακτές της Ελλάδας, στη συνέχεια γενναίοι Ιρανοί ανταπέδωσαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού. Αλλά στην προπαγάνδα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, το Ιράν κατηγορείται για κλοπή. Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσύ που μας έκλεψες το πετρέλαιο ή εμείς που το πήραμε πίσω;»

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα είχε κυκλοφορήσει από το Ιρανικό πρακτορείο Mehr ένα αντίστοιχο βίντεο, που στη λεζάντα έκανε λόγο για μία «κίνηση αντιποίνων για την παράνομη κράτηση ιρανικού πετρελαιοφόρου από την Ελλάδα και την παράδοσή του στις ΗΠΑ». Στο βίντεο αποκαλύπτεται το πώς οι Ιρανοί έφτασαν με ελικόπτερο και κατέλαβαν τα πετρελαιοφόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Ιρανών στα δύο ελληνικά τάνκερ

Μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon το Ιράν

Το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon, που κρατείται από τις ιρανικές λιμενικές αρχές, μετακινήθηκε από το λιμάνι του νησιού Λαράκ στο βορειότερο νησί Κεσμ. Στο Λαράκ συνεχίζει να βρίσκεται ελλιμενισμένο το άλλο ελληνικό τάνκερ, με την ονομασία Prudent Warrior.

Την πληροφορία μετέδωσε με σχετική ανάρτησή της μέσω twitter η ιστοσελίδα TankerTracker.com, η οποία παρακολουθεί την κίνηση των πετρελαιοφόρων ανά τον κόσμο.

Δεν έχει καταστεί σαφές εάν η συγκεκριμένη απόφαση των ιρανικών λιμενικών αρχών αποτελεί αποτέλεσμα παρασκηνιακών διπλωματικών ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την αποδέσμευση των δυο ελληνικών τάνκερ ή αποτελεί ένδειξη περαιτέρω έλλειψης ευελιξίας εκ μέρους της Τεχεράνης.

Τα δυο ελληνικά τάνκερ απέχουν τώρα απόσταση μικρότερης του ενός ναυτικού μιλίου μεταξύ τους.

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού Λαράκ αποτελούν από το έτος 1987 έναν από τους κεντρικότερους κόμβους εξαγωγής πετρελαίου του Ιράν.

Την ίδια ώρα, μετά από μια εβδομάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει τη διπλωματική διεργασία του για την απελευθέρωση του Κύπριου καπετάνιου.

Όσον αφορά την κατάσταση του Κύπριου καπετάνιου είναι καλά στην υγεία του, κάτι το οποίο διαβεβαιώνει ο ίδιος σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του όλες αυτές τις ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετακίνησε το ελληνικό τάνκερ Delta Poseidon το Ιράν

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)