ΒΙΝΤΕΟ: Ξεχείλισε λύματα το Πουρνάρα-Υγειονομική βόμβα για εργαζόμενους και μετανάστες

Υγειονομική βόμβα, μπορεί να χαρακτηριστεί το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Πουρνάρα, στην Κοκκινοτρομιθιά, αφού οι βόθροι και τα λύματα ξεχειλίζουν και δημιουργούν ποτάμια εντός και εκτός του χώρου θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία, τόσο των εργαζομένων, μεταναστών όσο και των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι, ακόμη και κάτοικοι της περιοχής, κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Παρόλο που έχουν αποσταλεί επιστολές προς τους αρμόδιους, δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα. Οι εικόνες, αποτελούν ντροπή για την κοινωνία και είναι ενδεικτικές της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, Ισότητα, μέσω επιστολής που απέστειλε στην υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, τον Ιανουάριο, ενημέρωνε για την κατάσταση, ενώ ζητούσε μεταξύ άλλων, την άμεση μετακίνηση του λυόμενου υποστατικού που στεγάζει τους αστυνομικούς στον καταυλισμού, εκτός τους περιφραγμένου χώρου εξηγώντας πως, σε περίπτωση ταραχών ή καταστροφής δεν έχουν οπτικό πεδίο για να κινηθούν άμεσα, οι βόθροι και τα λύματα ξεχειλίζουν έξω από το λυόμενο και δεν μπορεί να υπάρξει περιμετρική εικόνα για εντοπισμό φυσικής καταστροφής.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έδωσε οδηγίες προς τον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ωστόσο η κατάσταση παραμένει η ίδια πέντε μήνες μετά, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποτελεί υγειονομική βόμβα, τόσο για τους εργαζόμενους αλλά και τον κόσμο που φιλοξενείται στο Κέντρο Υποδοχής, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητας, Νίκος Λοϊζίδης, έκανε λόγο για κοροϊδία και τραγικές καταστάσεις. 

«Αυτή η κατάσταση στο Πουρνάρα διαιωνίζεται εδώ και μήνες, κοροϊδεύοντας τόσο τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, που βρίσκονται για 24 ώρες στο χώρο μαζί με άλλες τρεις χιλιάδες ψυχές. Οι εικόνες είναι τραγικές. Βόθροι και λήμματα βρίσκονται παντού στον χώρο. Πατούν παιδιά και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. Γνωρίζουμε πως υπάρχει γραπτή τοποθέτηση από επιθεωρητή υγειονομικών υπηρεσιών και πως πλέον είναι εστία μόλυνσης των Πουρνάρα λόγω των λυμάτων και η μεταφορά μολυσματικών ασθενειών από κουνούπια σε όλη την περιοχή, είναι γεγονός. Παρόλο, που ενημερώσαμε από τον Γενάρη, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. Ίσως εάν ήταν η κόρη ή ο γιος ή ο αδελφός κάποιου ως αστυνομικός ή ως μετανάστης ή ως υπάλληλος του Πουρνάρα, κάποιοι θα ενδιαφέρονταν.

Μ΄ έντονο ύφος ο πρόεδρος της Συντεχνίας σημείωσε πως «τα «ζώα» ζουν και δουλεύουν σε καλύτερες συνθήκες.  Ευχαριστούμε αυτούς που «νοιάζονται» για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας. Ακόμα και αστυνομικοί να μην υπήρχαν, στο Πουρνάρα υπάρχουν τρεις χιλιάδες ψυχές, ανάμεσα και παιδικές ψυχές, οι οποίες δεν αξίζουν να πεθάνουν στη βρωμιά και τη δυσωδία». 

 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών