Έπεσαν οι ποινές για το εργαστήριο MDMA-Άλλαξε τροπή η εκδίκαση της υπόθεσης

Ποινές φυλάκισης 9 χρόνων και 7 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 32χρονο και 31χρονο, αντίστοιχα, σε σχέση με την υπόθεση του εργαστηρίου μεθαμφεταμίνης που εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2020. 

Ο 32χρονος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες που αφορούσαν στην παραγωγή μισού κιλού μεθαμφεταμίνης, ενώ ο 31χρονος σε κατηγορίες που αφορούν στην παραγωγή 15 γραμμαρίων μεθαμφεταμίνης, ενώ για τον δεύτερο λήφθηκαν υπόψη και άλλες υποθέσεις σε βάρος, όπως η υπόθεση εμπρησμού του Δικαστηρίου Λεμεσού.

Σε άλλα δυο πρόσωπα που κατηγορούνταν για την υπόθεση του εργαστηρίου μεθαμφεταμίνης και συγκεκριμένα για το αδίκημα της παράνομης κατοχής πρόδρομων ουσιών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, την οποία ωστόσο έχουν ήδη εκτίσει από την ημέρα κράτησης τους και ως εκ τούτου αποφυλακίστηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση οδηγήθηκε στο τέλος της μετά από συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της Κατηγορούσας Αρχής και των δικηγόρων των κατηγορουμένων, για τροποποίηση του κατηγορητηρίου. 

Συγκεκριμένα, αρχικά το κατηγορητήριο περιλάμβανε είκοσι κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις δέκα κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίσει η παραδοχή των κατηγορουμένων. 

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν δύο γυναίκες, στις οποίες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, έξι και τριών χρόνων, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μάρτυρες κατηγορίας και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα υπό προστασίας μαρτύρων. 

Στο νέο κατηγορητήριο άλλαξαν βασικά δεδομένα, αφού ο ένας κατηγορούμενος πήρε πάνω του την υπόθεση και παραδέχθηκε την παραγωγή μισού κιλού μεθαμφεταμίνης, για την οποία αρχικά κατηγορείτο ο 31χρονος βασικός κατηγορούμενος - φερόμενος εγκέφαλος κατά την Αστυνομία - ο οποίος όμως αρνείτο. 

Με το νέο κατηγορητήριο και τα γεγονότα, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως τα ναρκωτικά που παρήγαγε ο κατηγορούμενους που παραδέχθηκε, ήταν εν αγνοία του 31χρονου, στον οποίο καταλογίστηκαν τελικά... δεκαπέντε γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, τα οποία και παραδέχθηκε. Αναφορικά με την κατηγορία της απόπειρας παραγωγής 10 κιλών μεθαμφεταμίνης αποσύρθηκε.  

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους που αποφυλακίστηκαν, ενώ αρχικά τους καταλόγιζαν όλες τις κατηγορίες, εν τέλει καταδικάστηκαν μόνο την κατηγορία της κατοχής παράνομων ουσιών. 

Δειτε Επισης

Ώρα μηδέν για τη Ράφα-Ο Νετανιάχου αγνοεί τον Μπάιντεν, ξεκινά εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα
Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
To Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν-Προχωρά σε επιχειρήσεις στη Ράφα
Απουσιάζει από την οικία του στην Πάφο 24χρονος (pics)
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο