Χειροπέδες και στον οδηγό του σκάφους με τους 25 μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Πάφο

Στο πλαίσιο διερεύνησης των πιο πάνω αδικημάτων, η Αστυνομία προχώρησε χθες βάσει δικαστικών ενταλμάτων στη σύλληψη δύο προσώπων.  

Πρόκειται για δυο νεαρούς άντρες ηλικίας 30 και 28 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, χθες (28/4) τα ξημερώματα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ βρίσκονταν σε θαλάσσια περιπολία, εντόπισαν ύποπτο φουσκωτό σκάφος στη περιοχή του Λατσιού, στο οποίο επέβαιναν 26 συνολικά πρόσωπα.

Το σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμανάκι Λατσιού, όπου αργότερα την ίδια ημέρα, οι άτυποι μετανάστες, μετά τις νενομισμένες εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους, μεταφέρθηκαν στον χώρο κράτησης άτυπων μεταναστών στη Λευκωσία.

Κατά την ανακοπή του σκάφους, οδηγός ήταν ο 30χρονος, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, ότι κατά την πορεία του σκάφους προς την Κύπρο, οδηγός ήταν ο 28χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων και οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον τους.

Το ΤΑΕ Πάφου, σε συνεργασία με την ΥΑΜ (Κλιμάκιο Πάφου) και τον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, συνεχίζουν τις εξετάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες στον 30χρονο φερόμενο διακινητή των μεταναστών που έφτασαν στον Πωμό

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό-Κάηκαν εργαλεία και μηχανήματα
Νωρίτερα η επιστροφή στα έδρανα-Έκτακτη συνεδρία τριών Επιτροπών για τη φονική πυρκαγιά
Έφταναν τα 20-30 μέτρα ύψος οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς-«Μιλάμε για μέχρι 1,200 βαθμούς Κελσίου»
Εξέδιδαν γυναίκα τρία πρόσωπα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Γερμανία-Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης
Απαντά στις καταγγελίες Πρωτοπαπά ο Λογγίνος-«Υπήρχαν υδροφόρες και υδροστόμια με νερό»
Έσβησε η φωτιά στη Λόφου και άναψε η φλόγα της αλληλεγγύης-«Ζήσαμε κάτι πραγματικά συγκινητικό»
Μέχρι την Τετάρτη η καταγραφή ζημιών από την φονική πυρκαγιά-Κάλεσμα Επαρχιακή Διοίκησης σε πυρόπληκτους
Με δύο προτάσεις για στήριξη των γεωργών και παραγωγών στο Υπουργικό η Παναγιώτου-Τι προνοούν
Δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι μέθοδοι διάγνωσης στην Κύπρο υστερούν η πλευράς Αϊκούτ-Το σκεπτικό του Δικαστηρίου
«Με το διπλοκάμπινο και τα παιδιά που ήρθαν σώσαμε πολλά σπίτια»-Στο Σούνι-Ζανατζιά το μεγαλύτερο πλήγμα