ΒΙΝΤΕΟ: Έπαιξαν και διασκέδασαν με τα παιδιά τους οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές

Μέρα γεμάτη παιχνίδια, γέλια και χαρά ήταν η σημερινή για τους φυλακισμένους, αφού η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών ετοίμασε μέρα με πασχαλινά παιχνίδια. Ωστόσο, αυτή η εκδήλωση ήταν ξεχωριστή από τις άλλες, αφού συμμετείχαν, για πρώτη φορά, τα παιδιά των κρατουμένων.

Από το πρωί, αυτοκίνητα έφταναν στο προαύλιο των φυλακών, τα οποία έφερναν τα παιδιά των φυλακισμένων, που πέρασαν ευχάριστα την ημέρα τους, αφού είχαν την ευκαιρία να δουν τους γονείς τους, να τους αγκαλιάσουν και να παίξουν μαζί τους. Τα παιδιά έφεραν στις φυλακές συγγενείς των κρατούμενων, οι οποίοι ωστόσο δεν επιτρεπόταν να παραμείνουν.

Η Διεύθυνση των Φυλακών είχε ετοιμάσει τον χώρο, ώστε να είναι προσιτός για τα παιδιά και να περάσουν όμορφα. Αυτό που αντικρίσαμε με το που περάσαμε το κατώφλι των Φυλακών και φτάσαμε στο γήπεδό τους, απέναντι υπήρχαν τέσσερα φουσκωτά τραμπολίνα, αλλά και ένα φουσκωτό παιχνίδι στόχου, όπου τα παιδιά πετώντας μπάλες, έπρεπε να πετύχουν όσους περισσότερους πόντους μπορούσαν.

Εξάλλου, στο χώρο είχαν τοποθετηθεί δύο μικρές ποδοσφαιρικές εστίες, αλλά και μία μπασκέτα, ενώ γύρω τους υπήρχαν μπάλες, ώστε όσοι ενδιαφέρονταν να μπορούν να παίξουν. Η Διεύθυνση είχε προσκαλέσει, επίσης, ξυλοπόδαρο, ταχυδακτυλουργό, ο οποίος είχε αναλάβει τη διασκέδαση, αλλά και δύο ντυμένες φιγούρες, όπως ο Mickey Mouse και το Cat Boy.  

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν αρκετά, παίζοντας και παραδοσιακά παιχνίδια, όπως οι σακουλοδρομίες, το σχοινί και το μαντήλι. Οι κρατούμενοι, φτιάχνοντας δύο ομάδες, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, συμμετείχαν στα παιχνίδια, με τις ομάδες των ανδρών να κερδίζουν και στο μαντίλι και στο σχοινί.

Στη συνέχεια, ο ταχυδακτυλουργός ανέλαβε να διασκεδάσει τους μικρούς επισκέπτες, κάνοντας διάφορα κόλπα, ενώ στο χώρο υπήρχαν μικρές ατομικές πίτσες, που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους το μεσημέρι. Τόσο οι δεσμοφύλακες, όσο και η Διεύθυνση των Φυλακών είχαν ενεργό ρόλο στα παιχνίδια, αφού σε αρκετές περιπτώσεις συμμετείχαν.

Πάντως, η Διευθύντρια, Άννα Αριστοτέλους, δεν κάθισε λεπτό, αφού πήγαινε από το ένα παιδί στο άλλο, ώστε να παίξει μαζί τους ή την πλησίαζαν οι κρατούμενοι με τα παιδιά τους για να την χαιρετίσουν.

Σε δηλώσεις της, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι οι κρατούμενοι έδειχναν τόση αγάπη προς το πρόσωπό της, η κα. Αριστοτέλους ανέφερε πως σκοπός τους, όπως και κάθε σύγχρονου σωφρονιστικού ιδρύματος, είναι η ομαλότερη επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, η δημιουργία συνθηκών στις φυλακές, που να διατηρούν γέφυρες επανασύνδεσης των κρατουμένων, με την ελεύθερη κοινωνία, χωρίς να αποκόπτονται από αυτή.

«Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και η σημερινή εκδήλωση. Στόχος μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων των κρατουμένων μας με τα παιδιά τους, που αποτελεί μία από τις βέλτιστες πρακτικές, που έχουν αναγνωριστεί στο συμβούλιο της Ευρώπης. Σκοπός μας είναι, επίσης, να ενταχθούν οι κρατούμενοί μας ομαλότερα στην κοινωνία, μακριά από το στίγμα, που τους ακολουθεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, επειδή το στίγμα δεν επηρεάζει μόνο τους κρατούμενους, αλλά και τα παιδιά τους. Σήμερα ήταν συγκλονιστικό το συναίσθημα, να λένε ότι ήταν από τις καλύτερες ημέρες της ζωής τους».

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν κρατούμενοι, οι οποίοι εξήραν για ακόμη μια φορά το έργο της Διεύθυνσης, που τους συμπεριφέρεται όλους με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να γίνονται διακρίσεις, λόγω καταγωγής ή χρώματος.

«Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, όπως περνούμε πάντα. Ένα μήνα πριν να έρθω στη Φυλακή, έχασα τη μητέρα μου και τη στήριξη της μητέρας την βρήκα στην κα. Άννα. Είναι η μητέρα που με στήριξε αυτούς τους πέντε μήνες, μου έδωσε δύναμη και ψυχολογία, για να προχωρήσω μπροστά και να ενταχθώ ξανά στην κοινωνία. Ευχαριστώ και τον κ. Ιάκωβο, τον δάσκαλο μας, που μας πρόσφερε μαθήματα και μας έμαθε πολλά πράγματα», ανέφερε ένας εκ των κρατουμένων.

  

 

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες