Θραύσμα κροτίδας χτύπησε στο μάτι 24χρονο-Νεαροί πετροβόλησαν αστυνομικούς

Ούτε φέτος δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με τραυματισμούς από κροτίδες και επιθέσεις με πετροβολισμούς, τις ημέρες του Πάσχα, από τις οποίες προέκυψε ο τραυματισμός ενός νεαρού και η σύλληψη δεύτερου.

Στην πρώτη περίπτωση, 24χρονος μετέβη για εκκλησιασμό στην Πάφο, το βράδυ της Παρασκευής, όταν σε κάποια στιγμή άγνωστοι έριξαν κροτίδα, θραύσμα από την οποία χτύπησε τον 24χρονο στο μάτι.

Αμέσως, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη αιμάτωμα στο μάτι. Αφού το παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη, ο 24χρονος απολύθηκε.

Στη σκηνή μετέβη πυροτεχνουργός, όπως και μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διενήργησαν εξετάσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπίσουν το πρόσωπο που έριξε την κροτίδα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή από μέλη της Αστυνομίας, πιστεύεται ότι ο 24χρονος χτυπήθηκε από θραύσμα εργοστασιακού είδους πυροτεχνίας, που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδια χάρτινη κροτίδα.

Σε μια άλλη περίπτωση στη Λάρνακα, οι Αρχές έλαβαν τα ξημερώματα κλήση για φωτιά σε χωράφι και πάσσαλο της ΑΗΚ, πλησίον εκκλησίας.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής, για κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και μέλη της Αστυνομίας, τα οποία εντόπισαν ομάδα νεαρών στο χώρο.

Στη θέα των αστυνομικών, οι νεαροί άρχισαν να πετροβολούν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθως, αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν ένα 19χρονο για την υπόθεση, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα πρόσωπα.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι δύο εστίες φωτιάς, καθώς και το περιστατικό επίθεσης εναντίον των μελών της Αστυνομίας, διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας.

Η Αστυνομία, με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά, επισημαίνει για άλλη μία φορά, μέσω ανακοίνωσής της, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων, καθώς και από το άναμμα φωτιάς, όπως συνηθίζεται με τις εστίες λαμπρατζιάς.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, από το πρόσφατο παρελθόν, όπου πρόσωπα υπέστησαν εγκαύματα και ακρωτηριασμούς από τη χρήση κροτίδων. Οι κροτίδες και πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι. Είναι σκευάσματα με εκρηκτική ύλη, που είτε τραυματίζουν, είτε και σκοτώνουν, με τον κίνδυνο να είναι υπαρκτός τόσο για τα πρόσωπα που κάνουν χρήση τους, όσο και για άλλα πρόσωπα, που βρίσκονται μαζί ή κοντά τους.

Κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα, ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή, προκαλεί και το ανεξέλεγκτο άναμμα λαμπρατζιών, με τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς και της πρόκλησης ζημιάς σε άλλη περιουσία, να είναι επίσης υπαρκτός.

«Η Αστυνομία, όπως κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα, βρίσκεται επί ποδός, με αστυνόμευση των σημείων όπου παρατηρούνται η παράνομη χρήση κροτίδων και το παράνομο άναμμα φωτιάς. Σκοπός είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση των δύο φαινομένων, καθώς και η ευαισθητοποίηση και η συμβολή όλων για την ομαλή διεξαγωγή των εορτασμών της Ανάστασης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο