Αυτοί είναι οι έντεκα ασυνόδευτοι που αγνοούνται-Μετά τον ντόρο, νέες έρευνες

Από κόσκινο περνά η Αστυνομία τους φακέλους των έντεκα ασυνόδευτων ανήλικων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λίστα των εξαφανίσεων την τελευταία τριετία και οι οποίοι παραμένουν άφαντοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων από την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση και τις έντονες επικρίσεις των βουλευτών, οι Αρχές αποφάσισαν να ενσκύψουν στο πρόβλημα και να επιχειρήσουν μέσω των μέσων που διαθέτουν να τους εντοπίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή-Χάθηκαν και αγνοούνται ένδεκα ασυνόδευτα παιδιά

Παρότι τα στοιχεία των ανήλικων βρίσκονται καταχωρημένα στη σελίδα της Αστυνομίας, με χρονολογική σειρά, εντούτοις οι Αρχές προσανατολίζονται να αναδημοσιεύσουν τα βιομετρικά στοιχεία όλων των εξαφανισμένων, ώστε το κοινό να ενημερωθεί και σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψη του οποιοδήποτε πρόσωπο από αυτά, να ενημερώσει τις Αρχές.

Βέβαια, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θα ασχολείτο οποιοσδήποτε με αυτές τις εξαφανίσεις, εάν δεν υπήρχε η τοποθέτηση της υφυπουργού στη Βουλή, αλλά και κατά πόσον η αντιμετώπιση των αρμοδίων θα ήταν ίδια εάν οι έντεκα ανήλικοι ήταν κυπριόπουλα και όχι από άλλες χώρες. Και αυτό, διότι ενώ υπάρχουν ανήλικοι που βρίσκονται στη λίστα εδώ και τρία χρόνια, μετά τη συζήτηση στη Βουλή ανασύρουν ξανά τους φακέλους των υποθέσεων. 

Εξάλλου, στο πρόσφατο παρελθόν, υπάρχουν παραδείγματα που η ελλιπής διερεύνηση εξαφανίσεων οδήγησε σε τραγικές συνέπειες, οι οποίες είναι ευρέως γνωστές στην κυπριακή κοινωνία, λόγω της τραγικής κατάληξής τους, όταν τα πρόσωπα που αγνοούνταν ήταν και πάλι άτομα από άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χτυπά με ελέγχους το μεταναστευτικό η Κυβέρνηση-Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Σε ό,τι αφορά τους εξαφανισμένους ανήλικους, σύμφωνα με την Αστυνομία, αναμένεται πέραν της αναδημοσίευσης των στοιχείων των ελλειπόντων, να δοθούν τα στοιχεία σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και στο Πουρνάρα, από το οποίο ελλείπουν οι οκτώ από τους έντεκα εξαφανισθέντες. Οι άλλοι δύο, είναι ανήλικοι που διέμεναν σε χώρο στη Λάρνακα και οι οποίοι χάθηκαν την ίδια ημέρα, ενώ μια 17χρονη εξαφανίστηκε από το χώρο διαμονής της στη Λεμεσό.

Πάντως, όλοι οι ανήλικοι που εξαφανίστηκαν το 2019, συνολικά τέσσερα πρόσωπα, είναι σήμερα ενήλικοι αφού κατά την ημερομηνία εξαφάνισής τους ήταν ηλικίας 16 ή 17 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βουλιάζει την Κύπρο το μεταναστευτικό-Διπλασιάστηκαν οι παράτυποι μετανάστες

Αυτοί είναι οι έντεκα ανήλικοι που αγνοούνται

Αli Mahad 16 ετών από τη Σομαλία. Εξαφανίστηκε στις 15/6/2019. Ο Ali περιγράφεται ως ύψους 1.70μ. περίπου, λεπτής σωματικής διάπλασης, με κοντά μαύρα μαλλιά.

Pier Bamba, 17 ετών από τη Γουϊνέα. Εξαφανίστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Pier περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, με κοντά σγουρά μαλλιά και σκούρου χρώματος δέρμα.

Ahmed Tidiane Toure, 16 ετών από τη Γουινέα. Εξαφανίστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. O Ahmed περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, με κοντά σγουρά μαλλιά και σκούρου χρώματος δέρμα.

Ubah Mohamed, 17 ετών από τη Σομαλία. Εξαφανίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2019. H Ubah περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους περίπου 1.55εκ. με 1.60εκ. περίπου. Κατά την αναχώρηση της από το χώρο διαμονής της φορούσε μαύρο μακρύ φόρεμα και γκρίζα μαντήλα, ενώ κρατούσε μία λευκή τσάντα.

Shuayb Hashi, 16 ετών από την Σομαλία. Εξαφανίστηκε στις 30/10/2021.

Naima Omar, 16 ετών από τη Σομαλία. Εξαφανίστηκε 1/11/2021. Δεν υπάρχουν τα βιομετρικά της στοιχεία.

Αbdirahman Abdihamid Mohamed, 16 ετών από τη Σομαλία. Εξαφανίστηκε στις 28/12/2021. Ο Abdirahman περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70μ. περίπου, με μουστάκι και μούσι στο πηγούνι, ενώ φέρει τραύμα στο αριστερό φρύδι. Την τελευταία φορά που θεάθηκε μαύρη, αθλητική φόρμα, πράσινο φούτερ, μαύρο σακάκι και αθλητικά παπούτσια.

Merveille Emanonge, 15 ετών από το Κόνγκο. Εξαφανίστηκε το 2022. Η Μerveille περιγράφεται ως κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1.65μ περίπου με μαύρα μαλλιά.

Ali Haji Yusuf, 15 ετών από τη Σομαλία. Εξαφανίστηκε στις 17/3/2022. Η Αli περιγράφεται ως μέτριας σωματικής διάπλασης, ύψους 1.56μ περίπου μελαμψή με μαύρα μάτια.

Dialo Mohamed από τη Γουινέα. Εξαφανίστηκε στις 18/3/2022. Ο Dialo περιγράφεται ως ύψους 1.85μ. περίπου, ισχυρής σωματικής διάπλασης, με κοντά, μαύρα μαλλιά, και μαύρα μάτια. Κατά την αναχώρηση του φορούσε κόκκινη ζακέτα, κόκκινο παντελόνι, και παντόφλες, ενώ έφερε στην πλάτη, σακίδιο χρώματος μαύρου.

Αleena Shafique, 16 ετών από το Πακιστάν. Εξαφανίστηκε στις 26/3/2022. Η Aleena περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, με μακριά μαύρα μαλλιά.

 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών