Νέα αναβολή στη δίκη του 74χρονου συζυγοκτόνου-Οι λόγοι που προέβαλαν οι δικηγόροι του

Aναβολή για τις 16 Ιουνίου 2022 πήρε η υπόθεση της δίκης του 74χρονου στην Πάφο που κατηγορείται για τον φόνο της συζύγου του που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή της Τρεμιθούσας.

Ο 74χρονος προσήχθη σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου από τις κεντρικές φυλακές, με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, Ρίτσα Πεκρή και Mάικλ Πόλακ, να ζητούν αναβολή της έναρξης της δικαστικής διαδικασίας καθώς, όπως ανέφεραν, στο μαρτυρικό υλικό που τους έχει παραδοθεί δεν περιέχεται η ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.  Ως εκ τούτου, σημείωσαν, δεν έχουν στα χέρια τους όλο το μαρτυρικό υλικό για να ενημερώσουν τον πελάτη τους.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, ανέφερε πως όντως η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει παραδοθεί και δεν έφερε ένσταση στο αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αναβολή. Ωστόσο αιτήθηκε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση λόγω του σοβαρού αδικήματος που αντιμετωπίζει και του ενδεχομένου να εγκαταλείψει τη χώρα.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 16 Ιουνίου του 2022 στις 09:00 το πρωί και διέταξε όπως ο 74χρονος παραμείνει υπό κράτηση. Αιτιολογώντας την απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρθηκε στην ύπαρξη κινδύνου φυγοδικίας, στην ορατή πιθανότητα καταδίκης του, καθώς και στο σοβαρό αδίκημα που διέπραξε.

Είμαστε ικανοποιημένοι ότι με βάση το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει από τις πιο σοβαρές κατηγορίες του ποινικού κώδικα, είπε ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου. Πρόσθεσε πως η προβλεπόμενη ποινή από το Νόμο είναι ποινή φυλάκισης δια βίου ενώ για να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο Δικαστήριο πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση.

Σημειώνεται πως ο 74χρονος στις 31.12.21 παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία «ομολόγησε τη διάπραξη του φόνου σε βάρος της 75χρονης συζύγου του αποφράσσοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της», επειδή, όπως ανέφερε, αυτή ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει.

Για την υπόθεση επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον Βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Στην Πάφο βρέθηκε τη Δευτέρα συνεργείο του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού ITV ενώ ευρεία κάλυψη δίνεται και σε έντυπα μέσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»