Από «εγκέφαλος» 10 κιλών MDMA, κατηγορούμενος για… 15 γρ.-Εκτεθειμένη η ΥΚΑΝ

Μόνο... αιφνιδιαστική δεν ήταν η νέα τροπή που πήρε τόσο η υπόθεση εμπρησμού της αίθουσας τεκμηρίων του Δικαστηρίου Λεμεσού όσο και της υπόθεσης του εργαστηρίου παρασκευής MDMA, αφού τον τελευταίο καιρό υπήρχαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με την Αστυνομία ωστόσο να βρίσκεται εκτεθειμένη, σε ότι αφορά την υπόθεση των ναρκωτικών.  

Και αυτό, γιατί από τη μια «εξαφανίστηκαν» τα 10 κιλά μεθαμφεταμίνης, ενώ από την άλλη, ο ένας εκ των κατηγορουμένων, που Αστυνομία και Κατηγορούσα Αρχή έστειλαν στο εδώλιο και έδειχναν ως εγκέφαλο, τελικά κατηγορείται για... 15 γραμμάρια.  

Όπως προκύπτει από τα νέα δεδομένα, σε ότι αφορά την υπόθεση του εργοστασίου παρασκευής MDMA, την οποία η ΥΚΑΝ χαρακτήρισε ως πρωτοφανή, η Κατηγορούσα Αρχή, προχώρησε στην τροποποίηση του κατηγορητηρίου, το οποίο αρχικά περιλάμβανε είκοσι κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, ενώ το νέο δέκα κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίσει παραδοχή. Κάτι, που κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει και ως αδυναμία ή φόβος για την τροπή που μπορεί να πάρει η υπόθεση, σε διαφορετική περίπτωση αυτή θα εκδικαζόταν με τα αρχικά δεδομένα, νοουμένου πως η Αστυνομία είχε στα χέρια της επαρκή μαρτυρία, για τα όσα καταλόγιζε στους κατηγορούμενους.   

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν δύο γυναίκες, στις οποίες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, έξι και τριών χρόνων, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μάρτυρες κατηγορίας και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα υπό προστασίας μαρτύρων. 

Ωστόσο, στο νέο κατηγορητήριο άλλαξαν βασικά δεδομένα, αφού ο ένας κατηγορούμενος πήρε πάνω του την υπόθεση και παραδέχθηκε την παραγωγή μισού κιλού μεθαμφεταμίνης, για την οποία αρχικά κατηγορείτο ο 31χρονος βασικός κατηγορούμενος - φερόμενος εγκέφαλος κατά την Αστυνομία - ο οποίος όμως αρνείτο. 

Με το νέο κατηγορητήριο και τα γεγονότα, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως τα ναρκωτικά που παρήγαγε ο κατηγορούμενους που παραδέχθηκε, ήταν εν αγνοία του 31χρονου, στον οποίο καταλογίστηκαν τελικά δεκαπέντε γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, τα οποία και παραδέχθηκε. Αναφορικά με την κατηγορία της απόπειρας παραγωγής 10 κιλών μεθαμφεταμίνης αποσύρθηκε.  

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους, ενώ αρχικά τους καταλόγιζαν όλες τις κατηγορίες, τώρα αντιμετωπίζουν μόνο την κατηγορία της κατοχής παράνομων ουσιών, που σημαίνει πως η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να τους επιβληθεί, σύμφωνα με το νόμο, είναι το μέγιστο δύο χρόνια. 

Η υπόθεση εμπρησμού 

Deal υπήρξε και στην υπόθεση του εμπρησμού της αίθουσας τεκμηρίων του Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου οι δύο κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 31χρονος που κατηγορείται για τα ναρκωτικά, προέβησαν σε παραδοχή. 

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης ήταν πρόσωπο που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και δεν ήταν βέβαιη η παρουσία του στο Δικαστήριο, κάτι που θα τίναζε την υπόθεση στον αέρα, και ως εκ τούτου προχώρησε σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου.  

Οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την κατηγορία του εμπρησμού του κτηρίου, ενώ αποσύρθηκαν άλλες τέσσερις, που αφορούσαν την συνωμοσία προς διάπραξη εμπρησμού, την συνωμοσία για διάρρηξη και κλοπή, διάρρηξη και κλοπή, και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία. 

Δειτε Επισης

Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο
Μήνυμα Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα-«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη»
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Kαταθέτει στη δίκη Τραμπ η Ντάνιελς-Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο»
BINTEO: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκα που κρεμόταν
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»