ΒΙΝΤΕΟ: Με καπνογόνα και συνθήματα έξω από το Προεδρικό εκατοντάδες μαθητές

Με πανό και πλακάτ στα χέρια, έφτασαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο οι μαθητές, γονείς και καθηγητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, ζητώντας αναστολή τους, αφού από τα αποτελέσματα που έχουν ενώπιόν τους, φαίνεται ότι δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που είχε θέση η Κυβέρνηση για το θέμα.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καζάνι που βράζει η παιδεία-Βγαίνουν στους δρόμους οι φορείς για τα τετράμηνα 

 Στο σημείο βρέθηκαν εκατοντάδες μαθητές, κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και ανάβοντας φωτοβολίδες. Σημειώνεται ότι, στο σημείο βρίσκονται και μέλη της Αστυνομίας. 

«Πάρε τις πίσω υπουργέ» ακούστηκε για ακόμη μία φορά στους δρόμους έξω από το Προεδρικό, από τους οργισμένους μαθητές, οι οποίοι θέλησαν να δείξουν τον θυμό και την αγανάκτησή τους, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξετάσεις του Α’ τετραμήνου.

Την ίδια ώρα, είναι ενοχλημένοι και με την στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντί τους, καταλογίζοντας στον πολιτικό προϊστάμενο ότι τους αγνοεί.

Στο πλευρό τους, αυτή τη φορά, έχουν τους οργανωμένους γονείς, αλλά και τους καθηγητές, με τους μεν να ζητούν διορθωτικές κινήσεις, από πλευράς Υπουργείου, ώστε να μην παρατηρηθούν τα ίδια λάθη που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο και τους δε να εκφράζουν την άποψη ότι ο θεσμός των τετραμήνων δεν μπορεί να εξακολουθεί να υφίσταται, με την παρούσα μορφή του.

Σημειώνεται ότι, την ώρα που οι γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές διαμαρτύρονται έξω από την πύλη του Προεδρικού, εντός βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Στο μεταξύ, δράση αποφάσισε να λάβει και το ΑΚΕΛ, το οποίο έχει ήδη ετοιμάσει πρόταση νόμου, με την οποία ζητά την κατάργηση του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων. Η εν λόγω πρόταση έχει σταλεί ήδη στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Σημειώνεται ότι, οκτώ λεωφορεία με μαθητές αναχώρησαν το πρωί από την Πάφο εκ των οποίων έξι από την Πάφο το κέντρο και την αστική περιοχή, ένα από το Πολέμι και ένα από την Πόλη Χρυσοχούς και βρέθηκαν στην Λευκωσία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, αναφέρει ότι η οδός Προεδρικού μέχρι και τη συμβολή με την οδό Αγίων Ομολογητών και Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.

Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς το κέντρο της Λευκωσίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού προς την οδό Κυριάκου Μάτση.

Επίσης, οι οδηγοί που κατευθύνονται από την οδό Αγίων Ομολογητών, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη και ακολούθως την οδό Κυριάκου Μάτση.

Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών που βρίσκονται στα σημεία.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι