Καθυστέρηση στην ανταπόκριση επεισοδίων από ΜΑΕΠ λόγω... πόρτας

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει για την Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, αφού η Πολιτική Αεροπορία έκλεισε, όπως καταγγέλλει η συντεχνία «Ισότητα», τη μοναδική είσοδο στο χώρο εργασίας, των μελών της δύναμης.

Σε επιστολή που απέστειλε η Συντεχνία προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους, αναφέρει πως, «πριν από λίγο χρονικό διάστημα, η Πολιτική Αεροπορία, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, αποφάσισε μονομερώς το κλείσιμο της μοναδικής εισόδου που γινόταν στο χώρο εργασίας της ΜΑΕΠ».

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, σημείωνε, «είναι ότι τα μέλη της ΜΑΕΠ για να μεταβούν σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού με τα πόδια στο Τμήμα τους, είναι χρονικού διαστήματος περί των 20 λεπτών. Η Διοίκηση της ΜΑΕΠ έχει δική της μαγνητική κάρτα και εισέρχεται με το προσωπικό τους όχημα στο σημείο. Σε περίπτωση ενεργοποίησης του σχεδίου ΝΕΑΡΧΟΣ για έρευνα και διάσωση η προσέλευση των μελών στην εργασία τους θα γίνει με μεγάλη καθυστέρηση κάτι που θα εκθέσει την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και όχι την Πολιτική Αεροπορία.  Τέτοιου είδους ετσιθελικές συμπεριφορές και αποφάσεις από «εμπειρογνώμονες» οι οποίοι σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού ή αεροπειρατείας ή οτιδήποτε άλλο επηρεάζει την Ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ανθρώπινης ζωής είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικές  σε αντίληψη και εκτέλεση».

Η συντεχνία, σημειώνει πως «αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για άμεση επίλυση του προβλήματος πριν υπάρξουν τραγικές συνέπειες».

Παραδέχθηκε πως υπήρχε ανεξέλεγκτη πρόσβαση 

Ο αν. πρώτος Λειτουργός Αεροπορικών Μεταφορών, Πάνος Χατζηγιασεμή, σε απαντητική του επιστολή προς την συντεχνία, απάντησε με εννέα σημεία στην επιστολή, όπου μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι βρήκαν την πόρτα πολλές φορές ανοιχτή, αφού χρησιμοποιήθηκε ως εμπόδιο ξύλο ή πέτρα, κάτι που επιτρέπει την παράνομη είσοδο σε πρόσωπα, σε ζωτικά τμήματα του Αερολιμένα Λάρνακας.

Επισήμανε εξάλλου ότι η είσοδος που έκλεισε δεν ήταν η μοναδική για τα μέλη της ΜΑΕΠ και της Πυροσβεστικής και καλεί όσους δεν γνωρίζουν, να επικοινωνήσουν με τους προϊστάμενούς τους, για να τους ενημερώσουν πως θα ενεργήσουν σε ένα έκτακτο περιστατικό.

Ο κ. Χατζηγιασεμής καταλήγοντας σημειώνει ότι  προέβησαν σε εισηγήσεις για υλοποίηση τεχνικών έργων, ώστε να επαναλειτουργήσει η συγκεκριμένη είσοδος με ασφάλεια και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για υλοποίησή τους.  

Ανταπάντησε ο Λοϊζίδης

Η συντεχνία Ισότητα απάντησε στον ανώτερο πρώτο Λειτουργό της Πολιτικής Αεροπορίας, εξηγώντας ότι δεν στοχοποίησε κανένα μέσα από την επιστολή της, ενώ τονίζει ότι ήταν η ΜΑΕΠ που ενημέρωσε ότι η πόρτα δεν κλείνει, αφού όπως τονίζει ήταν ελαττωματική.

«Λυπούμαι πραγματικά να σας αναφέρω ότι τα ευρήματα σας ως προς τα γεγονότα που ακολουθήσαν της απόφασης σας για κλείσιμο της θύρας πρόσβασης, προσβάλλουν την κοινή νοημοσύνη και ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημειώνει ο πρόεδρος της συντεχνίας, Νίκος Λοϊζίδης.

Επιβεβαιώνει επίσης ότι η θύρα την οποία έκλεισαν με δική τους απόφαση,  δεν είναι η μόνη θύρα πρόσβασης της ΜΑΕΠ και της Πυροσβεστικής, «αλλά όμως είναι η πλέον λειτουργική για το προσωπικό αυτών των μονάδων. Εάν γνωρίζετε τα ωράρια λειτουργίας της ΜΑΕΠ που θα μπορούσατε να γνωρίζατε πολύ εύκολα με ερεύνα σας πριν προβείτε στην απόφαση σας να κλείσετε την θύρα, θα προβαίνετε σε δεύτερες σκέψεις ως προς την απόφαση σας αυτή».

Παράλληλα, παραθέτει σειρά ερωτημάτων ως προς το τι θα συμβεί εάν τα μέλη της ΜΑΕΠ χρειαστεί να μεταβούν στο χώρο για κάποιο έκτακτο συμβάν, ενώ διερωτάται εάν η Πολιτική Αεροπορία προνόησε για μια τέτοια περίπτωση.

Ο κ. Λοϊζίδης θέτει εξάλλου εισηγήσεις για το πως θα μπορούσε να επιλυθεί το πρόβλημα.

«Εάν το ότι η αγωνία μας για ανθρώπινες ζωές και τυχόν ευθύνες σε περίπτωση καθυστερημένης ανταπόκρισης, που ενημερώσαμε τον Αρχηγό Αστυνομίας, απαντήθηκε από εσάς, την Πολιτική Αεροπορία, με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, αυτό δείχνει και το επίπεδο ευαισθησίας και έννοιας για την ανθρώπινη ζωή».

Όπως τονίζει, «όσον αφορά την έγγραφη παραδοχή σας: “…να σας ενημερώσω ότι η είσοδος έκλεισε όταν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις βρέθηκε ανοικτή με εμπόδιο (πέτρα, ξύλο) που τέθηκε σκόπιμα και παρέμεινε έτσι για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα επιτρέποντας παράνομη είσοδο οποιουδήποτε στα ζωτικά τμήματα του Αερολιμένα Λάρνακας….”, θα ενημερωθούν οι διεθνείς οργανισμοί Ε.Ε.,ICAO,ECAC, όπως επίσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι, η Αρμόδια Αρχή Ασφαλείας του Ευρωπαικού Αεροδρομίου της Λάρνακας παραδέχεται γραπτώς ότι σκόπιμα παραβιάστηκε η Ασφάλεια του συγκεκριμένου Αεροδρομίου, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, από άγνωστους, με συνέπειες που ακόμα ίσως δεν γνωρίζουμε και αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό και πιο επικίνδυνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό