Σπάει τη σιωπή της η κόρη του 74χρονου που σκότωσε τη σύζυγο του που έπασχε από λευχαιμία

Έσπασε τη σιωπή της και στάθηκε στο πλευρό του 74χρονου πατέρα της, που κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας της, που διαπράχθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2021 στην Πάφο.

Σε δηλώσεις της στην Daily Mail, η κόρη του 74χρονου αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τον πατέρα της, τις συνθήκες διαβίωσής του στη φυλακή και κάνει έκκληση ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως ανέφερε η 49χρονη Lesley Hunter, οι γονείς της για 56 χρόνια αγαπούσαν ο ένας τον άλλον και έζησαν μαζί από την εφηβική τους ηλικία. Μάλιστα, θυμάται τον πατέρα της να λέει πάντα ότι «από τη στιγμή που την είδε, δεν κοίταξε ποτέ άλλη γυναίκα. Γελούσαν μαζί, είχαν πάντα κάτι να πουν ο ένας στον άλλον. δεν άφησαν ποτέ ο ένας το πλευρό του άλλου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονισμός για το φονικό στην Πάφο-Τη σκότωσε κλείνοντας το στόμα και τη μύτη

Το έγκλημα και η απόπειρα αυτοχειρίας

Στη συνέχεια, η Lesley εξήγησε ότι ο πατέρας της φέρεται να έπνιξε τη σύζυγό του στις 18 Δεκεμβρίου, λόγω φρικτών πόνων που είχε, συνεπεία του καρκίνου, με τον οποίο πάλευε.

Ακολούθως, ο 74χρονος προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, καταναλώνοντας υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων χαπιών, αλλά τελικά γλύτωσε και στη συνέχεια κάλεσε τον αδελφό του, παρακαλώντας τον να προσέχει την κόρη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανές έγκλημα στην Πάφο-Έπνιξε τη σύζυγό του γιατί έπασχε από λευχαιμία

Πώς έμαθε για το έγκλημα

Η 49χρονη γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται πώς ενημερώθηκε για τα φρικτά γεγονότα της 18ης Δεκεμβρίου, καθώς επέστρεφε στο σπίτι από μια έξοδο με τον σύζυγο και την κόρη της.

«Πήγα με τη σύζυγο και την κόρη μου να φάμε. Είχα κλείσει το κινητό μου και το άνοιξα όταν επιστρέφαμε. Τότε με κάλεσαν από την Αστυνομία και μου είπαν «μπορούμε να έρθουμε σπίτι σας; Είναι επείγον. Υπήρχαν δύο αυτοκίνητα της Αστυνομίας έξω από το σπίτι και τέσσερις αξιωματικοί. Μπήκαν μέσα, αλλά δεν μου είπαν τι είχε συμβεί. Είπαν απλώς προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τον μπαμπά σου».

Μετά την κάλεσε ο θείος της και την ενημέρωσε ότι η μητέρα της ήταν νεκρή, ενώ άρχισε να προσπαθεί να ψάχνει τον πατέρα της. Τελικά ανακάλυψε ότι νοσηλευόταν στην εντατική, λόγω της κατανάλωσης των χαπιών. «Τότε ούρλιαξα σαν ζώο. Θυμάμαι ότι είπα: «Όχι, όχι, όχι, αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό. Η Αστυνομία ήταν πολύ ευγενική και ένας από τους αστυνομικούς μου είπε ο μπαμπάς σου τελείωσε τα βάσανα της μαμάς σου».

Μέσω της Υπάτης Αρμοστείας, κατάφερε τελικά την επόμενη ημέρα να επικοινωνήσει με τον πατέρα της,  εκλιπαρώντας τον να μείνει ζωντανός. «Έλεγα συνέχεια μπαμπά, μη με αφήνεις. Ακουγόταν φαρμακωμένος. Έκλαιγε και είπε σ’ αγαπώ. Λυπάμαι, αλλά θέλω απλώς να είμαι με τη μαμά σου. Θέλω να πεθάνω».

Η κόρη του ζεύγους, που βίωσε τη διπλή τραγωδία, στέκεται δίπλα στον πατέρα της, λέγοντας ότι «είναι καλός άνθρωπος. Δεν του αξίζει να πεθάνει μόνος του σε μια ξένη φυλακή. Είναι τόσο μόνος. Ζει με άλλους 12 κρατούμενους σε ένα μονόκλινο δωμάτιο και μοιράζονται μια τουαλέτα. Έχει συνηθίσει σε ένα πεντακάθαρο σπίτι».

Σημείωσε εξάλλου ότι πολλοί την ρωτούν αν μπορεί να συγχωρήσει, με την κόρη του να απαντά ότι «βλέπω απλώς την καλοσύνη και τη συμπόνια που χρειάζεται».

Ξεσπώντας σε κλάματα, ικέτευσε να την βοηθήσουν να γυρίσει ο πατέρας της στο σπίτι του στη Βρετανία. «Νομίζω ότι η μαμά και ο μπαμπάς είχαν κάνει μια συμφωνία. Ήθελαν απλώς να φύγουν μαζί. Η μαμά είχε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει τις επιθυμίες της στον μπαμπά κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες της ζωής της».

Καταρχήν, συνέχισε η 49χρονη, «ο μπαμπάς προσπάθησε να την αποτρέψει και μετά είπε ότι θα πήγαινε μαζί της. Την αγαπούσε τόσο πολύ. Έχει εφιάλτες τώρα όταν μπορεί ακόμα να την ακούει να ουρλιάζει από τον πόνο».

Η κόρη του ζεύγους απήυθυνε έκκληση μέσω της οργάνωσης Justice Abroad που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, για να αποφυλακιστεί ο πατέρας της.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα