Βράζουν οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθιάς με το Πουρνάρα, έτοιμοι για μέτρα

Πολλά και καθημερινά είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Κοκκινοτριμιθιά, αφού τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Πουρνάρα δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έφτασε τον κόμπο στο χτένι για τους κάτοικους. Μπορεί η απόπειρα φόνου να ήταν κάτι που προκάλεσε σοκ και να μην ήταν αναμενόμενο, ωστόσο οι συμπλοκές μεταξύ των ατόμων και η ανάγκη για παρέμβαση της Αστυνομίας φαίνεται είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Πουρνάρα τις τελευταίες εβδομάδες, με τις συνεχείς συγκρούσεις και συμπλοκές ανάμεσα στους μετανάστες που διαμένουν εκεί, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και πονοκέφαλο στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, οι οποίες καλούνται να βρουν την φόρμουλα για να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις.

Πάντως, τα τελευταία επεισόδια, είχαν ως απολογισμό τον τραυματισμό τουλάχιστον 30 ατόμων, ανάμεσά τους και άτομο που φέρει τραύμα από μαχαίρι στο μάτι, με αποκορύφωμα την επίθεση του δεκαπεντάχρονου εναντίον του δεκαεπτάχρονου, τον οποίο επιχείρησε να σκοτώσει καρφώνοντάς του ένα αιχμηρό αντικείμενο. Αποτέλεσμα αυτού, ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτό που προκαλεί σειρά ερωτημάτων και προβληματισμού είναι κατά πόσο η Πολιτεία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να στηρίξει τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας, καθώς επίσης και κατά πόσο μπορεί να τα προφυλάξει από το να εκτίθενται σε τόση βία, με αποτέλεσμα να γίνονται και αυτά βίαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο ένταλμα σύλληψης για τα επεισόδια στο Πουρνάρα-Κρίσιμα ο 17χρονος

Βράζουν οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθιάς

Στο μεταξύ, οι συνεχείς συμπλοκές που παρατηρούνται στο Πουρνάρα έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση και ανησυχία των κατοίκων της Κοκκινοτριμιθιάς, οι οποίοι παρουσιάζονται εκφοβισμένοι, με την κατάσταση που επικρατεί.

«Συνέχεια καλούν την Αστυνομία να επιβάλει την τάξη. Περίμεναν ότι δεν θα γίνει σκοτωμός; Έγινε. Κάθε εβδομάδα πηγαίνει Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη. Χτυπιούνται μεταξύ τους, κλωτσούνται, δέρνονται. Εμείς τους είπαμε να τους κλειδώσουν μέσα, όπως προνοεί ο νόμος. Καταντήσαμε ο καθένας να προσέχει το σπίτι του», ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης της Κοκκινοτριμιθιάς, Χριστάκης Μελετιές.

Πάντως, οι συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κοινοτάρχη, εντείνουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους για την κατάσταση. «Ο κόσμος φοβάται. Βλέπει μέσα στο δρόμο τους μετανάστες, που δεν ξέρουν τι θα κάνουν και δεν υπάρχει ασφάλεια μέσα στο χωριό. Έρχονται και τους λένε θέλω δύο ευρώ και αν δεν τους δώσουν δεν φεύγουν, άλλοι θέλουν δουλειά. Όσοι προσπάθησαν να τους βάλουν για δουλειά, δεν κάνουν κάτι και απλά περιμένουν να τους πληρώσουν. Κάποιοι που βοηθούν, μετά τους κλέβουν τα σπίτια τους. Στη βιομηχανική περιοχή, ό,τι καίγεται το αρπάζουν».

Η κατάσταση, που φαίνεται ότι έχει ξεφύγει, πρέπει να απασχολήσει άμεσα την Κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να λάβει μέτρα, πριν τα επεισόδια ξεφύγουν από το Κέντρο Φιλοξενίας και πραγματοποιηθούν στους δρόμους του χωριού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριες συμπλοκές και πετροπόλεμος στο Πουρνάρα-Πάνω από 30 τραυματίες

«Πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι δεν είμαι μόνο σε μας το πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει και στην Τρικούπη και στη Χλώρακα. Τι θα γίνει; Με το Υπουργείο Εσωτερικών είχαμε διάφορες συναντήσεις. Αυτοί επιμένουν ότι υπάρχει ασφάλεια και ότι η Αστυνομία ελέγχει την κατάσταση. Τα επεισόδια έγιναν τη νύχτα και ήρθαν το πρωί. Δεν έχουμε νόμους που να δώσουν στην Αστυνομία το δικαίωμα να επιβάλει την τάξη».

Οι κάτοικοι, κατέληξε ο κ. Μελετιές, δεν προτίθενται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και δηλώνουν έτοιμοι να βγουν ξανά στους δρόμους. «Θα έχουμε συνεδρία σήμερα και θα αποφασίσουμε τα περαιτέρω μέτρα που θα λάβουμε. Δεν ξέρουμε ποια μέτρα θα είναι, μπορεί να είναι όπως την διαμαρτυρία που κάναμε την προηγούμενη φορά, για να ευαισθητοποιηθεί η Κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόπειρα φόνου εναντίον ανηλίκου στο Πουρνάρα-Καταζητείται δεκαπεντάχρονος

Δειτε Επισης

Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα (pics)
Εμφύλια πυρά Ορφανίδη κατά Αρμεύτη-Κάνει λόγο για προσβλητική δήλωση, ζητά απολογία
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου-Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Το πανόραμα των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Οι υποψήφιοι για ΕΟΑ, δήμους και αντιδημαρχίες
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου-Ζητά τη διερεύνηση για άσκηση έφεσης στην απόφαση για το Μάτι
Παρέμβαση Αβέρωφ για κουρεμένους-Άμεση καταβολή 11 χιλιάδων αντί οκτώ στους δικαιούχους