Τα έκαναν μαντάρα σε υποθέσεις, πήραν... προαγωγή-Καζάνι που βράζει η Αστυνομία

Βράζουν οι αστυνομικοί με τις τελευταίες προαγωγές στην Αστυνομία και τις άλλες που αναμένονται εντός ημερών, οι οποίες στο σύνολο τους αγγίζουν σχεδόν τις 250, με αρκετά μέλη να κάνουν λόγο για κουμπαροκρατία και έλλειψη διαφάνειας από τον Αρχηγό της Δύναμης, ενώ σε αυτές υπάρχουν ονόματα που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως.   

Η πρώτη φουρνιά των προαγωγών, περίπου 100, έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, με την ηγεσία να τίθεται στο στόχαστρο, με τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα να σχολιάζονται με έντονο τρόπο, ενώ εντός ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες 140. 

Την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών έρχεται να επιβεβαιώσει ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, ο οποίος ανέφερε πως δεκάδες αστυνομικοί επικοινώνησαν με την Συντεχνία για εκφράσουν την απογοήτευσή τους, με τον Νίκο Λοϊζίδη να σχολιάζει πως η Αστυνομία έχει μετατραπεί σε ένα «αμπελοχώραφο». 

Την ίδια ώρα, τεράστια ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως στη λίστα των προαγωγών βρίσκεται το όνομα του λοχία που το Δικαστήριο αποδίδει ευθύνες για την ακύρωση των 100 προσλήψεων στην Αστυνομία, θέμα για το οποίο επικρίθηκε έντονα η Αστυνομία και μάλιστα συζητήθηκε και στη Βουλή, ενώ βρίσκεται και το όνομα αστυνομικού που το Δικαστήριο έδειξε πως κατέθεσε ψέματα ενόρκως για να εξασφαλίσει ένταλμα έρευνας.    

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λοϊζίδης, «ανώτερος υπαστυνόμος προήχθηκε ενώ ήταν στις ευθύνες για τις 100 προσλήψεις των δόκιμων, ενώ είναι μέσα στις ευθύνες για τα διαχρονικά προβλήματα της Αστυνομίας, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται, και προήχθηκε. Έχω εδώ ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος πήρε προαγωγή και το Ανώτατο Δικαστήριο πριν έξι μήνες μας υπέδειξε πως ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός είχε ψευδώς ορκιστεί για ένταλμα έρευνας, παραβιάζοντας δικαιώματα πολίτη, σύμφωνα με το άρθρο 17. Εμείς όχι μόνο τον προάξαμε, αλλά τον βάλαμε και βοηθό σε ίσως και το πιο νευραλγικό πόστο παγκύπρια. Όλα αυτά, αύριο, όταν πάει κάτι λάθος, δεν θα ζητούν ευθύνες από την Συντεχνία. Αυτό να το θυμούνται κάποιοι». 

Παράλληλα, ο κ. Λοϊζίδης, θέλησε να τονίσει πως σχεδόν όλες οι προαγωγές πέφτουν στο Δικαστήριο, χωρίς ωστόσο αυτό να απασχολεί την ηγεσία της Δύναμης, αναφέροντας επιπρόσθετα πως «δεν με απασχολεί το γεγονός αν υπάρχει κουμπάρος ή κουμέρα ή συγγενής. Με απασχολεί όμως ο τρόπος διαδικασίας, ότι τα πτυχία έχουν καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή, ότι οι ερωτήσεις δεν είναι για όλους οι ίδιες». 

Σημειώνεται πως στις προσλήψεις, όπως καταγγέλλεται, εκτός από συγγενείς και κουμπάρους, υπάρχουν ονόματα εναντίον των οποίων είχαν διαταχθεί πειθαρχικές έρευνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

 

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι