Παρασκευή 20 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μελετούν κλειστά κυκλώματα για τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Γρίβα

  26/01/2022 16:47
Μελετούν κλειστά κυκλώματα για τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Γρίβα

Μελετούν κλειστά κυκλώματα για τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Γρίβα

  26/01/2022 16:47

Κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης μελετά η Αστυνομία, για να εντοπίσει τους δράστες του βανδαλισμού, στο άγαλμα του Γρίβα, στη Λεμεσό. 

Ο ανδριάντας εντοπίστηκε βαμμένος με ροζ μπογιά και σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες φαίνεται να έδρασαν βράδυ, μεταξύ Κυριακής και Τρίτης, λίγες μέρες μετά το 48ο ετήσιο μνημόσυνο του.

Ήδη ο ανδριάντας καθαρίστηκε, καθώς αύριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τρισάγιο στον τάφο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Σε ανακοίνωση τους, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ καταδικάζουν το περιστατικό, αναφέροντας ότι «οι θρασύδειλοι δράστες και υποκινητές της ανόσιας αυτής ενέργειας εκδηλώθηκαν παραμονές του μνημοσύνου του Αρχηγού της ΕΟΚΑ πιστεύοντας πως έτσι θα μειώσουν τη μνήμη και τη δόξα του, λησμονώντας ότι, τόσο η Βουλή των Ελλήνων όσο και η  κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων τον ανακήρυξε άξιο της πατρίδας».

«Αγνοούν προπάντων ότι ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, μαζί με τους ηρωομάρτυρες του κυπριακού έπους και τους επιζήσαντες αγωνιστές, ήταν εκείνοι που θεμελίωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία τα αγαθά της οποίας άλλοι απολαύουν σήμερα», συμπληρώνουν.

Αναφέρουν ακόμη ότι τέτοιες ενέργειες, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, «οδηγούν την κυπριακή κοινωνία στον διχασμό και καθίστανται ηθελημένα ή αθέλητα, σε δολιοφθορείς του συνεχούς αγώνα του λαού για επιβίωση στη γη των πατέρων του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας