Παρασκευή 20 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εμπλέκουν γνωστό Κύπριο στο κύκλωμα μαστροπείας-«Νύχτα, τζόγος και στημένα»

  19/01/2022 13:43
Εμπλέκουν γνωστό Κύπριο στο κύκλωμα μαστροπείας-«Νύχτα, τζόγος και στημένα»

Εμπλέκουν γνωστό Κύπριο στο κύκλωμα μαστροπείας-«Νύχτα, τζόγος και στημένα»

  19/01/2022 13:43

Προεκτάσεις προσλαμβάνουν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας που φαίνεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, που έπεσε θύμα βιασμού, με τις αποκαλύψεις να είναι ραγδαίες και να εμπλέκουν γνωστά ονόματα και από την Κύπρο, με την Αστυνομία να αρχίζει έρευνα. 

Tις καταγγελίες για συσχετισμό του κυκλώματος που αποκαλύπτεται στη Θεσσαλονίκη, με την Κύπρο, έκανε ο Ελλαδίτης ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη δράση του παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα Στάθη Παναγιωτόπουλου με τα revenge porn βίντεο, που έφεραν χιονοστιβάδα εξελίξεων και οδήγησαν στη σύλληψη του.

Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις του ακτιβιστή για το κύκλωμα και την εμπλοκή της Κύπρου, επικοινώνησε μαζί του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος ενημέρωσε την Τρίτη τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, καλώντας τον να δράσει αυτεπάγγελτα για να διερευνήσει την όλη υπόθεση.

Μιλώντας στον REPORTER, ο ακτιβιστής εξήγησε ότι η εμπλοκή της Κύπρου οφείλεται σε ένα πολύ γνωστό όνομα της χώρας, λέγοντας πως «όλες οι ιστορίες των θυμάτων έχουν αυτό το όνομα μέσα», προσθέτοντας πως κατέχει «έγκυρες πληροφορίες ότι έχει διάφορες εμπλοκές με τη νύχτα, τον τζόγο, παράνομα στημένα παιχνίδια και διακίνηση γυναικών».

Τη δεδομένη στιγμή, όπως εξήγησε, με βάση πάντα τις πληροφορίες του, το συγκεκριμένο άτομο είναι αυτό που οργανώνει, αλλά υπάρχουν «πολλά παγκάρια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «σε κάθε χώρα τα πάντα ξεκινούν από ένα πολύ μεγάλο όχημα».

Εξέφρασε παράλληλα την θέση ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται πολιτικά άτομα, απλά δεν θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικοί σκοποί. «Εμπλέκονται ονόματα της πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να διευκρινίζει κατά πόσον κάποια από αυτά είναι από την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα για το κύκλωμα που ναρκώνει και βιάζει νεαρές ζητά από Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι δεν έχει καμία πληροφορία ότι εντός του κυκλώματος εμπλέκονται κοπέλες με καταγωγή από την Κύπρο, αλλά υπάρχουν ενώπιόν του στοιχεία που αφορούν το νησί, αλλά πρόκειται για γυναίκες από άλλες χώρες.

Όπως τόνισε «δεν μπορώ να αναφερθώ σε χώρες, για να μην παραπλανήσω τον κόσμο. Εξέδιδαν βίζες σε κάποιες γυναίκες για να μπουν στη χώρα και έτσι τις εισήγαγαν στο κύκλωμα».

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας και κατόπιν επαφής στην οποία ήρθε με τις Αρχές, αναμένεται να αποστείλει επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει, ώστε να υπάρξει επίσημη καταγραφή, ώστε να βοηθηθεί η έρευνα της Αστυνομίας. «Είμαστε σε καθημερινή επαφή και με τον κ. Χριστοφίδη, ο οποίος με σύστησε στις Αρχές, για να αποστείλω την επιστολή».

«Η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει»

Στο μεταξύ, ερωτηθείσα, μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής στην οποία παρέστη, η κα. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη προς τον Γενικό Εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας. Ανέφερε επίσης ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, είπε ότι «για τον βιασμό, ένα έγκλημα που επισύρει τις υψηλότερες των ποινών, δεν πρέπει να υπάρχει συγκάλυψη για κανέναν όσο ψηλά και να βρίσκεται και αυτό είναι ξεκάθαρο για τον ΔΗΣΥ».

Είπε, επίσης, ότι οποιεσδήποτε τοποθετήσεις και δηλώσεις πρέπει να κινούνται στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστόφιδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επικοινώνησε με τον Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση, ο οποίος του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή Αστυνομία.

Είπε πως θεωρεί το θέμα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες για βιασμό 24χρονης, την ύπαρξη κυκλώματος και εμπλοκή Κυπρίων και της Κύπρου ως «πάρα πολύ σοβαρές» σε μια περίοδο που τα εγκλήματα κατά των γυναικών αυξάνονται.  

Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες στην Ελλάδα για εμπλοκή Κυπρίων σε αυτά τα πάρτι, που έχουν καταλήξει σε εγκληματικές ενέργειες.

Ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα για την άμεση ανταπόκρισή του και είπε ότι συζήτησαν για το πως θα προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι μετέφερε στον κ. Γκιώνη την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα να καταθέσει γραπτώς στην Αστυνομία κάτι που θα κάνει τα επόμενα 24ωρα.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ιδιαίτερη ευαισθησία του ιδίου και του ΑΚΕΛ για εγκλήματα βιασμού και εμπορίας προσώπων και είπε ότι οι κυπριακές αρχές πρέπει να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση.

Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, είπε ότι οποιοσδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, ανεξαρτήτως ονόματος και ποιος είναι, πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο από την κυπριακή δικαιοσύνη.

Κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα αν υπάρχουν καταγγελίες ή πληροφορίες, που να δίνουν έδαφος για διερεύνηση και ανάκριση, να προβεί στα βήματα που πρέπει κι αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα τα άτομα αυτά να δουν την πόρτα της δικαιοσύνης.

Για το ίδιο θέμα, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, είπε ότι «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», εκφράζοντας «καταδίκη και απαξίωση» προς αυτές τις ενέργειες. Ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, είπε ότι «θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι υποστηρίζουμε, ειδικά όταν έχουμε δημόσιες θέσεις». Είπε ακόμα πως «κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου».

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Αλέκος Τρυφωνίδης, είπε ότι ο βιασμός είναι βιασμός και δεν υπάρχουν παραλλαγές. Πρόσθεσε πως «δεν δικαιολογείται από κανέναν και με οποιαδήποτε τρόπο και πρέπει να καταδικάζεται και να πατάσσεται και να οδηγούνται οι ένοχοι εκεί που πρέπει».  

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, είπε πως «είναι βαθύτατα λυπηρό το γεγονός ότι δημόσιο πρόσωπο, το οποίο υπήρξε Βουλευτής και Επίτροπος στην ΕΕ και κάποτε πρώτη κυρία του τόπου, προσπάθησε να απαλλάξει τους βιαστές από τις ευθύνες τους και προσπάθησε να δικαιολογήσει ότι περίπου το θύμα τα ανέχτηκε».

«Κάθε άλλο. Ο βιασμός και ο βιαστής είναι βιασμός και βιαστής. Και όταν λέει η γυναίκα όχι – ακόμα και αν αρχικά είπε ναι - εννοεί όχι. Οτιδήποτε συμβεί μετά το όχι μιας γυναίκας είναι πράξη παρενόχλησης», είπε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας