Πέμπτη 19 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παίρνει πρόταση για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στο Υπουργικό η Δράκου

  18/01/2022 15:22
Παίρνει πρόταση για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στο Υπουργικό η Δράκου

Παίρνει πρόταση για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στο Υπουργικό η Δράκου

  18/01/2022 15:22

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευρείας σύσκεψης που αφορούσε την πρόοδο των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και τη δημιουργία της Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος και ένα από τα μέλη της ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, η Υπουργός Δικαιοσύνης, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Νομικών, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκπέμπει SOS η πρόεδρος του Ανωτάτου-«Η καθυστέρηση οδηγεί σε κατάρρευση της Δικαιοσύνης»

Με την έναρξη της σύσκεψης, η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατέθεσε κοινή δήλωση των μελών του Σώματος στην οποία επισημαίνει τις θέσεις του Ανωτάτου που αίρουν πολλές των  επιφυλάξεων που εκφράστηκαν από πολιτικές δυνάμεις και μέλη της Επιτροπής Νομικών, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν τους κινδύνους κατάρρευσης  του δικαστικού συστήματος από τυχόν περαιτέρω  καθυστέρηση στην έγκριση της προτεινόμενης μεταρρύθμισης. Ακολούθησε σε κλίμα σύνθεσης και συναίνεσης εποικοδομητικός διάλογος με δεδηλωμένη την πρόθεση των κομμάτων να επιτύχουν το ταχύτερο δυνατόν, την υιοθέτηση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο του διαλόγου που διεξήχθη, ο Πρόεδρος λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη εισηγήσεις Πολιτικών Αρχηγών για μεταρρύθμιση και στις δομές των επαρχιακών δικαστηρίων, ζήτησε από την Υπουργό Δικαιοσύνης να παρουσιάσει προς υιοθέτηση συγκεκριμένη πρόταση στην επικείμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Κατά την ίδια συνεδρία θα υιοθετηθεί και εισήγηση για  αγορά υπηρεσιών στενοτύπισης. Δεύτερο θέμα που συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη είναι το νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς».

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της Αρχής, ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές πως ουδεμία ένσταση έχει στην όποια διαδικασία η Βουλή εγκρίνει προκειμένου κατά την ενάσκηση των εξουσιών του Υπουργικού Συμβουλίου, να υποβάλλεται κατάλογος με τριπλάσιο αριθμό ατόμων από τον αριθμό που απαιτεί η σύνθεση της Αρχής, εκ των οποίων το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιλέγει τα μέλη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή σύσκεψη για τις εποικοδομητικές παρεμβάσεις τους, με τις οποίες συμβάλλουν στην επίτευξη σημαντικών μεταρρυθμίσεων που αποτελούν κοινή επιθυμία όλων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας