ΒΙΝΤΕΟ: Η επίθεση λαθροθήρα σε ακτιβιστές και αστυνομικούς-«Εμένα επιάν με για οκτώ φόνους»

Την επίθεση που δέχθηκαν από λαθροθήρα, τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη της Αστυνομίας, κατέγραψαν σε βίντεο τα μέλη της ομάδας ακτιβιστών CABS, για το περιστατικό που συνέβη την Παραμονή Χριστουγέννων στην περιοχή Ζυγιού. Για εκείνη την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο πρόσωπα, με την κατηγορία της παράνομης παγίδευσης και θανάτωσης πτηνών.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου γυναίκα κατήγγειλε στον Αστυνομικό σταθμό Ζυγίου ότι άντρας στην περιοχή Ζυγίου προσπαθούσε να παγιδεύσει άγρια πτηνά. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας όπου εντόπισαν δυο ακτιβιστές να παρακολουθούν άτομο το οποίο προσπαθούσε να παγιδεύσει με δίκτυα άγρια πτηνά.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως πρόκειται για άνδρα 41 ετών, ενώ στην συνέχεια κατέφθασε στο σημείο ακόμα ένας άνδρας 51 ετών ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε σωματικά στον αστυνομικό με σκοπό να τον εκφοβίσει, να τον τράβηξε από το πουλόβερ, από το χέρι, να τον εξύβρισε και έφυγε από το σημείο μαζί με τον άνδρα 41 ετών που φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους.

Το περιστατικό καταγράφεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, με τον 51χρονο να πιάνει από τον γιακά των αστυνομικό και να του φωνάζει με απειλητικό ύφος, «κάτσε τζιαμέ που είσαι», ενώ στη συνέχεια σπρώχνει ακτιβιστή της CABS τον οποίο απειλεί ότι θα τον σκοτώσει. Μάλιστα ο 51χρονος καθόλη τη διάρκεια του βίντεο, βρίζει με τον χειρότερο τρόπο τα μέλη της CABS, ενώ τους απειλεί πως ο ίδιος, είναι «πελλός» και θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν, ενώ τους εκφοβίζει πως τον κατηγορούν για οκτώ φόνους και πως οι ίδιοι δεν είναι τίποτα για αυτόν.

Σε άλλο σημείο, το εν λόγω πρόσωπο φωνάζει πως, «είμαι η μαφία», ενώ καλεί τον Αστυνομικό να απομακρύνει τους ακτιβιστές, διότι, θα σκοτώσει και τους τρεις. «Πιάστους να φύουν που δαμέ γιατί εν να σκοτώσω και τους τρεις. Τώρα εν να σας παίξω με το σιηπέττο. I will kill you with a gun now. Ατε έσσο σας έσσο σας. If you come again here I will kill you», απειλεί ο 51χρονος.  Λίγο αργότερα, ο 51χρονος στην παρουσία των Αστυνομικών φέρεται να λέει, «εμένα επιάμε για οκτώ φόνους ρε, όχι να τους φοηθώ τούτους τους άχρηστους που έρκουνται  που την Ιταλία».

Στο μεταξύ μετά το περιστατικό, οι δύο ύποπτοι έφυγαν με τα οχήματα τους, ενώ την επόμενη ημέρα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και συνελήφθησαν. Τα αδικήματα που εξετάζονται εναντίον τους σύμφωνα με την αστυνομία είναι συνεργεία μετά την διάπραξη αδικήματος, επίθεση σε αστυνομικό, κατοχή και παράνομη χρήση μέσω σύλληψης και θανάτωσης άγριων πτηνών, επίθεση απειλή και παρεμπόδιση στο έργο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές της CABS στον χώρο ακολούθησαν έρευνες όπου εντοπίστηκαν εξι δίχτυα, δύο ηλεκτρονικές συσκευές αναπαραγωγής ήχων πουλιών, και οκτώ πουλιά πιασμένα στα δίκτυα. Μέσα σε βαλίτσα εντοπίστηκαν 24 νεκρά πουλιά. Τα πουλιά που πιάστηκαν στα δίχτυα απελευθερώθηκαν από τους ακτιβιστές και μέλη της Αστυνομίας.

Άμεση αντίδραση Λοϊζίδη

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Κλάδου Ισότητας, Νίκου Λοϊζίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θέλουν να στείλουν το μήνυμα «σε όποιον εγκληματία ή άνθρωπο του υποκόσμου ότι όποιος αγγίζει, χτυπά, βρίζει μέλος του σώματος ασφαλείας θα βρει 5 χιλιάδες αστυνομικούς μπροστά του».

Ο κ. Λοϊζίδης προσθέτει πως «ούτε η Αρχή Διερεύνησης, ούτε 15 ποινικοί ανακριτές, δεν θα μας αποτρέψουν από το να πάρει ο καθένας βάσει της νομικής οδού, αυτό που του αξίζει ως συνέπεια για τις πράξεις του. Άγγιξες μέλος των σωμάτων ασφαλείας, πατάς στην Αγία Τράπεζα. Αναμένω άμεση αντίδραση από τον Αρχηγό. Χτυπούν και λοιδορούν μέλος μας. Μέλος της οικογένειας της Αστυνομίας. Αναμένω άμεση αντίδραση».

Δειτε Επισης

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή