Νεκρός ο 28χρονος Τ/κ που τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική

Τραγικό δυστύχημα είχε ο 28χρονος Τουρκοκύπριος, που ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής και τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο 28χρονος σκοτώθηκε, όταν ενώ έκανε σκι, σημειώθηκε χιονοστιβάδα και τον παρέσυρε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουρκοκύπριος ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής και ύψωσε σημαία του ψευδοκράτους

Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου Birkan Uzun. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Τουρκοκύπριου Birkan Uzun, που μας έκανε όλους περήφανους με τα επιτεύγματά του. Έγινε πηγή περηφάνειας μας, κυματίζοντας της σημαία της “ΤΔΒΚ” σε πολλές κορυφές του κόσμου. Εύχομαι σε όλη την οικογένεια και τους θαυμαστές του κουράγιο».

Προσθέτοντας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε πως τα επιτεύγματα, το κουράγιο, η σκληρή δουλειά του, «ο πατριωτισμός του, που τα πέτυχε με μεγάλη αφοσίωση, προσπάθεια και δυσκολίες, θα είναι πηγή έμπνευσης σε τόσους νέους ανθρώπους. Ο Birkan θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο «ψευδοπρωθυπουργός» των κατεχομένων Faiz Sucuoğlu και ανέφερε ότι «πονάω και στεναχωριέμαι για τον απρόσμενο χαμό του Birkan μας, που ανέβηκε στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και ήταν η υπερηφάνεια των Τούρκων της Κύπρου. Εύχομαι υπομονή στην οικογένεια και τους οικείους του».

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος Ουζούν, ο οποίος γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρεία στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι στόχος του είναι να αναρριχηθεί στα ψηλότερα σημεία και των εφτά ηπείρων.

«Είναι ένα συναίσθημα που προκαλεί πολλή περηφάνια το να μπορείς να κυματίζεις στην ψηλότερη κορυφή τη σημαία της τδβκ, θέλησα να ευχαριστήσω τη χώρα που μεγάλωσα», είπε ο Ουζούν αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Η αναρρίχηση στην κορυφή του όρους Vinson στην Ανταρκτική αποτελούσε το πέμπτο σκέλος του σχεδίου, το οποίο ονόμασε «Εφτά Κορυφές», πρόσθεσε. 

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)