Πάει Ανώτατο για την αθώωση των δέκα του Συνεργατισμού ο Σαββίδης-Υπέβαλε έφεση

Έφεση υπέβαλε επί της πρωτόδικης απόφασης κατάρρευσης του Συνεργατισμού, στην οποία αθωώθηκαν δέκα νομικά και φυσικά πρόσωπα, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης. 

Σε ανακοίνωση της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι «καταχωρήθηκαν ποινικές εφέσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα, εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ημερομηνίας 166/12/2021, στην υπόθεση που αφορά σε δάνεια από την ΣΠΕ Στροβόλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δέκα κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες, που αφορούσαν αδικήματα συνωμοσίας προς καταδολίευση, απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, ψευδών λογαριασμών, αθέμιτης κτήσης περιουσίας, κατάχρησης εξουσίας, καθώς και αδικήματα συγκάλυψης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα προέκυψαν κατά την σύναψη εφτά δανείων από την Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Στροβόλου, ενώ από τις λεπτομέρειες των αδικημάτων, προκύπτει ως θέση της κατηγορούσας Αρχής ότι οι κατηγορούμενοι, είτε ως αξιωματούχοι και υπάλληλοι, είτε ως συνεργάτες ή πελάτες της ΣΠΕ Στροβόλου, συνωμότησαν προκειμένου να συναφθούν παράνομα δάνεια από το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα, υπέρ συγκεκριμένων προσώπων.

Στα πλαίσια αυτά, κατάρτησαν και κυκλοφόρησαν πλαστά έγγραφα, ήτοι πλαστές αιτήσεις δανείου, πλαστές εκθέσεις αξιολόγησης για σύσταση δανείου, καθώς επίσης προέβησαν σε αλλοίωση πρακτικών χορήγησης δανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λαϊκή, Focus, Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατισμός… Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ

Ως αποτέλεσμα, απέκτησαν αγαθό δυνάμενο να αποτελέσει αντικείμενο κλοπής, δηλαδή μέσω των πλαστογραφημένων αιτήσεων και αποφάσεων παροχής δανείου, πέτυχαν την παράνομη λήψη από την ΣΠΕ Στροβόλου, συγκεκριμένων ποσών που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν εφτά φυσικά πρόσωπα και τρία νομικά. Συγκεκριμένα στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν οι Δημητράκης Σταύρου, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης (εκπροσωπείτο από τους δικηγόρους Α. Πελεκάνο και Χ. Γεωργίου), Μαρία Χλωρακιώτου, Καρολίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Χρυσάνθου, Κωνσταντίνος Λύρας, Γιώργος Μαυρέας και οι εταιρείες Detiero Enterprises Ltd, CHL Enterprises Ltd και Ktimatiki kotrona Ltd. Οι υπόλοιπο κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από Π. Σταύρου με Λ. Κάρνο, Η. Στεφάνου με Λ. Φιλοθέου και Γ. Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 21 Δεκεμβρίου του 2017, ενώ στις 27 Μαρτίου του 2018 η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Εξάλλου, στις 24 Οκτωβρίου του 2019, όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν με μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προτεραιότητα η δημόσια τάξη-«Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς»
Απουσιάζει 14χρονος από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Το Σάββατο αποφασίζει το Δικαστήριο για τους τρεις συλληφθέντες για 20 διαρρήξεις και κλοπές
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Σ. Μάτσας στον REPORTER: «Μπορούν να διατυπωθούν ποινικές ευθύνες ακόμη και τώρα για τον Θανάση»
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κοινότητα Ανάγυιας
Υπεραμύνεται των ενεργειών στον Άγιο Σίλα ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών
Σε χωματερή βρέθηκε το νεκρό βρέφος στην Ελλάδα-Φέρει χτυπήματα στο κεφάλι
Εξαφανίστηκαν πέντε παιδιά από νοσοκομείο στην Πάτρα, ενώ διερευνάτο αν ήταν θύματα κακοποίησης