Υπό 24ωρη φρούρηση το Υπ. Υγείας μετά τις απειλές-Στα τάρταρα η εξιχνίαση

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνει η Αστυνομία, έξω από το Υπουργείο Υγείας, μετά το απειλητικό μήνυμα που στάλθηκε μέσω email.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ημερολόγιο της… έξαρσης των επιθέσεων, λευκή σελίδα η εξιχνίαση (vid&pics)

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Αστυνομία αξιολόγησε τα δεδομένα που είχε ενώπιόν της, μετά το απειλητικό μήνυμα και αποφάσισε όπως το Υπουργείο Υγείας φρουρείται σε 24ωρη βάση, ώστε να αποτραπεί οποιοδήποτε δυσάρεστο περιστατικό.

Ο αριθμός προσώπων που θα φρουρούν το Υπουργείο, αλλά και το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας, αναμένεται να καθοριστεί από την ηγεσία της δύναμης.

Το απειλητικό μήνυμα που στάλθηκε από τον άγνωστο αποστολέα, αναγραφόταν ότι «σταματήστε σήμερα κιόλας τα μέτρα και τους έξτρα περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, διαφορετικά την Τετάρτη θα φάτε όλοι σας το τελευταίο σας γεύμα και θα είναι το πιο νόστιμο που έχετε φάει ποτέ σας. Είμαστε πολλοί και πανέτοιμοι αλήτες της κοινωνίας».

Σημείωναν ακόμα «εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας πάνω σας και πάνω στα παιδιά σας... Εις το όνομα του Πατρός  και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, το ψέμα θα κάψει την γλώσσα σας, οι σάρκες σας θα ξεσκίζονται και οι πληγές θα ανοίγουν. Ψεύτες, ψεύτες, ψεύτες παραδόπιστοι. Έφτασε η ώρα σας. Τελειώνει το παρτάκι που στήσατε. Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε και πώς θα το πάθετε. Χαρείτε τις τελευταίες στιγμές σας. Χαρείτε τες».

Για το απειλητικό μήνυμα έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και άρχισαν έρευνες από το ηλεκτρονικό έγκλημα για εντοπισμό του αποστολέα. Σημειώνεται ότι το ίδιο μήνυμα αποστάληκε στα δημαρχεία Λευκωσίας, Λάρνακας, Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Οι επιθέσεις με φόντο την πανδημία

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαπράττονται παντός είδους επιθέσεις, με φόντο την πανδημία, αφού στο παρελθόν βρέθηκαν στο στόχαστρο μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Υγείας, επιδημιολόγοι,

27 Δεκεμβρίου 2020…

Η πρώτη επίθεση, σε ατομικό επίπεδο, που σημειώθηκε με φόντο την πανδημία, ήταν σε βάρος του τότε μέλους της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Λεόντιου Κωστρίκκη, δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2020.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στο όχημα του κ. Κωστρίκκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του. Αφότου ο επιδημιολόγος διαπίστωσε τους βανδαλισμούς, ενημέρωσε τις Αρχές, οι οποίες άρχισαν έρευνες, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οι δράστες.

Αυτή μπορεί να ήταν η πρώτη επίθεση κατά του κ. Κωστρίκη, ωστόσο είχε δεχθεί και στο παρελθόν απειλές. Σε μια από τις περιπτώσεις που δέχθηκε απειλές ο κ. Κωστρίκης, εντοπίστηκε και συνελήφθη 35χρονος, ο οποίος απολογήθηκε για την πράξη του.

1η Φεβρουαρίου 2021…

Τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, σημειώθηκε έκρηξη στο εμβολιαστικό Κέντρο Υγείας Λατσιών.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από τις Αρχές, διαφάνηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε γκαζάκια που άγνωστοι έριξαν έξω από το κέντρο και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε γυάλινες προθήκες του κτιρίου.

Παρά την επίθεση, οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν κανονικά, το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ δεν προέκυψε οποιαδήποτε σύλληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεψαχνίζουν κλειστά κυκλώματα για την έκρηξη στο Κέντρο Υγείας Λατσιών οι Αρχές

25 Μαΐου 2021...

Από το στόχαστρο νυχτοβατών δεν γλύτωσε ούτε το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο έγινε επίθεση με γκαζάκια στις 25 Μαΐου.

Η επίθεση, σημειώθηκε γύρω στις 11 το βράδυ, όταν άγνωστος που διακινείτο πεζός σταμάτησε μπροστά στο Υπουργείο Υγείας, έριξε το γκαζάκι και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο.

Από τη ρίψη του εκρηκτικού μηχανισμού, προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του Υπουργείου. Περίπου ένα μήνα αργότερα, είχε συλληφθεί 31χρονος για την επίθεση, εναντίον του οποίου καταχωρήθηκε υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας ο δράστης της επίθεσης με γκαζάκι στο Υπ. Υγείας-Οι πρώτες ενδείξεις

8 Αυγούστου 2021…

Μία μέρα αργότερα, ένα πρόσωπο είχε τοποθετήσει ύποπτη βαλίτσα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, θέτοντας σε συναγερμό την Αστυνομία.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαφάνηκε ότι η βαλίτσα ήταν ομοίωμα βόμβας, ενώ κατά τον ουσιώδη χρόνο που είχε τοποθετηθεί στο χώρο το συγκεκριμένο αντικείμενο, ακούστηκαν συνθήματα.

Τελικά, μετά από εξετάσεις κλειστών κυκλωμάτων, διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο που είχε τοποθετήσει τη βαλίτσα στο χώρο ήταν 61χρονος, ο οποίος μετά τη σύλληψή του παραδέχθηκε ενοχή για την υπόθεση και κατηγορήθηκε γραπτώς, για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομοίωμα βόμβας εντός της βαλίτσας έξω από το Προεδρικό-Κάμερες κατέγραψαν ένα άτομο

31 Αυγούστου 2021…

Μετά τις απειλές και την επίθεση στον Λεόντιο Κωστρίκη, απειλές δέχθηκε και το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Ζωή Δωροθέα Πανά.

Η κ. Πανά είχε λάβει email μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου δεχόταν απειλές κατά της ζωής της, λόγω της επιστημονικής της δράσης που στόχο έχει την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το μέλος της ΣΕΕ προχώρησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε καταγγελία στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, που άρχισε να διερευνά το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ο τρίτος επιστήμονας που απειλήθηκε, ήταν ο Πέτρος Καραγιάννης, τον οποίο στοχοποίησαν μέσω διαδικτύου, για τις θέσεις του.

Όπως συνέβη και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ο κ. Καραγιάννης κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έλαβε email με απειλές κατά της ζωής της η Πανά-Καταγγελία στην Αστυνομία

29 Nοεμβρίου 2021… 

Στις 29 Νοεμβρίου και μετά τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας, πολλές από τις οποίες αφορούσαν στην παιδεία, τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από εργαζόμενους και σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν επί τόπου και απέκλεισαν τη σκηνή για έρευνες.

Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αυτοσχέδιο μηχανισμό υψηλής ισχύος. Ούτε για την συγκεκριμένη υπόθεση εντοπίστηκε ο δράστης. 

2 Δεκεμβρίου 2021…

Οι εγκληματικές ενέργειες συνεχίστηκαν με επιθέσεις σε δύο σχολεία. Η μια αφορούσε δύο βόμβες σε δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι, μια εκ των οποίων εξερράγη, προκαλώντας ζημιές στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου και σε τζάμια εκκλησίας που γειτνιάζει με το σχολείο.

Η δεύτερη βόμβα δεν εξερράγη και τελικά απενεργοποιήθηκε, από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Για την υπόθεση, η Αστυνομία διενεργεί εξετάσεις, ώστε να εντοπίσει τους δράστες και να τους συλλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χοντραίνουν οι αντιδράσεις... Εκρηκτικός μηχανισμός στο Υπ. Παιδείας της Λεμεσού

7 Δεκεμβρίου 2021...

Κι ενώ το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέτρα, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στα σχολεία, με την τοποθέτηση φρουρών, λίγες μόνο ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό, νυχτοβάτες έβαλαν στο στόχαστρο άλλο ένα Δημοτικό Σχολείο.

Αυτή τη φορά, βανδαλισμούς δέχθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα στην Πάφο, με τους δράστες να γράφουν σε πόρτες και παράθυρα συνθήματα όπως «Ελευθερία ή Θάνατος», «Όχι στη μάσκα», «δάσκαλοι, δικτάτορες», «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «πρόβατα».

 

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγε η κατάσταση-Βομβιστική επίθεση σε Δημοτικό, ζημιές μέχρι και την εκκλησί

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για τις Φυλακές της Κύπρου
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων
Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Χειροπέδες σε 47χρονο δεσμοφύλακα των Κεντρικών για εμπρησμό στον Στρόβολο
Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Βήμα βήμα για αντιμετώπιση των ροών-Ανακοινώνεται την Πέμπτη οικονομικό πακέτο στήριξης του Λιβάνου